ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών: Απονεμήθηκαν τα βραβεία του 2ου Μαθητικού Διαγωνισμού «ΕΡΜΗΣ»

Απονεμήθηκαν τα βραβεία του 2ο Μαθητικού Διαγωνισμού στα Οικονομικά «Ερμής» που πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά την Παρασκευή

oikonomiko-panepistimio-athinon-aponemithikan-ta-vraveia-toy-2oy-mathitikoy-diagonismoy-ermis-561523567

Απονεμήθηκαν τα βραβεία του 2ο Μαθητικού Διαγωνισμού στα Οικονομικά «Ερμής» που πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά την Παρασκευή και τον οποίο διοργάνωσε το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών σε συνεργασία με την Ένωση Οικονομολόγων Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος, για μαθητές Γ’ Λυκείου ΓΕΛ και ΕΠΑΛ. 

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο διαγωνισμός έτυχε μεγάλης αποδοχής από την μαθητική κοινότητα, αποτυπώνοντας την ανάγκη ουσιαστικότερης σύνδεσης των μαθητών με το πεδίο των οικονομικών επιστημών. 

Ειδικότερα, συμμετείχαν 418 μαθητές Γ’ Λυκείου, οι οποίοι εξετάστηκαν με εξ αποστάσεως μεθόδους στο γνωστικό αντικείμενο των Οικονομικών, όπως αυτό προσδιορίζεται από τη σχετική διδακτέα ύλη του Λυκείου, αλλά και τις ευρύτερες γνώσεις και αναφορές που περιέχονται σε άλλα παρεμφερή βιβλία του Λυκείου.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Καθηγητής Δημήτρης Μπουραντώνης, ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, Καθηγητής Απόστολος Φιλιππόπουλος, ο Αναπληρωτής Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, Ομότιμος Καθηγητής Νικόλαος Χριστοδουλάκης, το μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής, Αναπληρωτής Καθηγητής Εμμανουήλ Κρητικός, ο Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου κ. Κωνσταντίνος Κόλλιας και η Πρόεδρος της Ένωσης Οικονομολόγων Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κα. Χαρά Ξάνθη. 

Χαιρετισμό απηύθυναν επίσης οι τρείς πρώτοι από τους βραβευθέντες, τονίζοντας παράλληλα την συμβολή του διαγωνισμού στον επιστημονικό προσανατολισμό τους. Στη συνέχεια βραβεύτηκαν οι 9 πρώτοι επιτυχόντες σε Εθνικό Επίπεδο, λαμβάνοντας το Αργυρό Συλλεκτικό Νόμισμα του Πανεπιστημίου με θέμα «100 Χρόνια από την Ίδρυση του ΟΠΑ» και οι 23 διακριθέντες σε Περιφερειακό Επίπεδο, λαμβάνοντας λοιπά βραβεία.

Ο Πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Καθηγητής Δημήτρης Μπουραντώνης, δήλωσε: «Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν σε όλους τους συμμετέχοντες στον διαγωνισμό, καθώς  και στους εκπαιδευτικούς αλλά  και στους γονείς για την ενθάρρυνση και την υποστήριξή τους, ιδιαίτερα κάτω από τις δύσκολες συνθήκες που όλοι βιώσαμε. Γι’ αυτό, η συμμετοχή όλων των μαθητριών και μαθητών ήταν παραδειγματική και πολύτιμη. Ο Μαθητικός διαγωνισμός «Ερμής» είναι, πλέον, θεσμός και θα λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο».

Δείτε περισσότερα εδώ.

Δείτε το video της εκδήλωσης εδώ.