Μήνυμα ενότητας προς την Ιεραρχία από τον κ. Ιερώνυμο

Μήνυμα ενότητας προς την Ιεραρχία από τον κ. Ιερώνυμο

Εκκληση για ενότητα απηύθυνε χθες προς την Ιεραρχία της Ελλάδος ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εκκληση για ενότητα απηύθυνε χθες προς την Ιεραρχία της Ελλάδος ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος

Συγκεκριμένα, κατά την έναρξη των εργασιών της πρώτης μετά την έναρξη της πανδημίας συνεδρίασης της Ιεραρχίας της Ελλάδος, ο Αρχιεπίσκοπος ανέφερε: «Δεν έχουμε άλλα περιθώρια λαθών και αυτονομήσεως. Σας καλώ να αναλογισθούμε τις ευθύνες μας και να συνεχίσουμε, εν υπακοή προς το συνοδικό πολίτευμα της Εκκλησίας, την πορεία μας προς τον ουρανό. Πληθαίνουν οι φωνές αμφισβήτησης και χαίρεται ο διάβολος να ποτίζουμε το δένδρο του διχασμού». «Πρώτος γνωρίζω να κάνω πίσω για το καλό της Εκκλησίας. Αναμένω και από εσάς, τους αδελφούς μου, το ίδιο. Προσωπικές απόψεις και αλλότριες φωνές πρέπει να τις καταδικάσουμε. Μία είναι η Εκκλησία, μία πρέπει να είναι και η φωνή της, εκφραζομένη εν Συνόδω και πάντοτε ως ενοποιητική δύναμη για τη σωτηρία όλων ημών», τόνισε. Μάλιστα ο κ. Ιερώνυμος μίλησε για έλλειψη ταπεινότητας από μέλη της Εκκλησίας. «Δυστυχώς, η αγωνιώδης προσπάθειά μου για την εν Χριστώ ενότητά μας απειλήθηκε και συνεχίζει να απειλείται, κυρίως από την έλλειψη ταπεινότητας στη ζωή της Εκκλησίας», είπε.

«Γνωρίζω να κάνω πίσω για το καλό της Εκκλησίας, αναμένω και από εσάς, τους αδελφούς μου, το ίδιο», ανέφερε.

Ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε και στα κύρια προβλήματα που έχουν πλήξει την Εκκλησία, κάνοντας λόγο για «χλιαρή πίστη, εκκοσμίκευση της συνοδικότητας, αλλοίωση του φρονήματος της Εκκλησίας, ανυπακοή και εγωιστική αυτοδιάθεση, ψήγματα προτεσταντισμού και αιρετικών δοξασιών, έλλειψη γνησίου ομολογιακού πνεύματος, συντεχνιακή λογική, ψυχολογική πίεση και ανασφάλεια».

Τέλος, ο Αρχιεπίσκοπος ενημέρωσε την Ιεραρχία για την πρόσφατη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. «Το κράτος, όπως στηρίζει κάθε επιστήμη, θα στηρίξει ασφαλώς και εκείνη της Θεολογίας. Οι απόφοιτοι των Θεολογικών Σχολών είναι ευπρόσδεκτοι στον χώρο της Ιεροσύνης. Μας χρειάζονται όμως και οι παραγωγικές σχολές της Εκκλησίας και ο δρόμος έχει ανοίξει πλέον», δήλωσε.

Πάντως, η αδρεναλίνη στην Ιεραρχία θα ανέβει την Παρασκευή, όταν θα διενεργηθούν εκλογές για τη θέση μητροπολίτη σε πέντε μητροπόλεις της χώρας: Λαγκαδά, Κιλκισίου, Θήρας, Καστοριάς και Περιστερίου. Το παρασκήνιο βαθύ και λίγες μέρες πριν από τις εκλογές η εικόνα έχει σχεδόν συγκροτηθεί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή