Ελεύθερη η συμμετοχή στην παρέλαση της Θεσσαλονίκης

Ελεύθερη η συμμετοχή στην παρέλαση της Θεσσαλονίκης

Με τήρηση υγειονομικών μέτρων αλλά με τη συμμετοχή όλων των πολιτών θα πραγματοποιηθεί η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με τις δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών Μάκη Βορίδη

2' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τήρηση υγειονομικών μέτρων αλλά με τη συμμετοχή όλων των πολιτών θα πραγματοποιηθεί η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με τις δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών Μάκη Βορίδη. Σε σχετική ερώτηση μάλιστα ο κ. Βορίδης υπήρξε κατηγορηματικός, διαβεβαιώνοντας ότι οι εορτασμοί «θα γίνουν με την ισχυρή παρότρυνση για τη χρήση μάσκας».

Την ίδια στιγμή, ωστόσο, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ τόνισε ότι «αξιολογούνται τα επιδημιολογικά δεδομένα», εφόσον μεσολαβούν τρεις εβδομάδες έως τον εορτασμό. Προσέθεσε όμως ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι «να λειτουργεί κανονικά η κοινωνία εφόσον υπάρχει εμβόλιο». Πάντως, και οι δύο υπουργοί απέκλεισαν την πιθανότητα ενός νέου πανελλαδικού lockdown.

O κ. Βορίδης ερωτηθείς σχετικά με τον εορτασμό του Αγίου Δημητρίου αλλά και τη διεξαγωγή των παρελάσεων για την 28η Οκτωβρίου προανήγγειλε ότι θα πραγματοποιηθούν κανονικά με ισχυρή σύσταση για χρήση προστατευτικής μάσκας. Οπως σημείωσε, σύντομα θα γίνουν και επίσημες ανακοινώσεις σχετικά, ωστόσο επισήμανε χαρακτηριστικά ότι δεν είναι δυνατόν όλα να λειτουργούν κανονικά, «να γίνονται όλες οι δραστηριότητες όπως οι διαδηλώσεις και να συγχρωτίζονται οι πολίτες και μόνο την παρέλαση να πούμε ότι δεν θα την κάνουμε». Μάλιστα, διευκρίνισε ότι η παρουσία στην παρέλαση δεν αφορά μόνο τους εμβολιασμένους, εφόσον αυτή τη φορά δεν θα πρόκειται για μια εκδήλωση για την οποία θα αποσταλούν προσκλήσεις όπως είχε συμβεί πέρυσι. «Δεν θα υπάρχουν προσκλήσεις και δεν υπάρχει καμία σκέψη για παρελάσεις μόνο για εμβολιασμένους». 

Μ. Βορίδης: Οι εορτασμοί θα γίνουν κανονικά με την ισχυρή παρότρυνση για τη χρήση μάσκας.

Ο υπουργός Εσωτερικών αναφέρθηκε στη Βόρεια Ελλάδα και τόνισε ότι πραγματικά υπάρχει μια μεγαλύτερη πίεση στο σύστημα υγείας, όπως δείχνουν τα στοιχεία, ωστόσο το σύστημα υγείας αυτή τη στιγμή «βρίσκεται σε ισορροπία κυρίως από την πλευρά των ΜΕΘ που μας ενδιαφέρουν ώστε να υπάρχει η δυνατότητα της προσήκουσας νοσηλείας». Στο ίδιο πλαίσιο και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου την περασμένη εβδομάδα είχε υπενθυμίσει ότι κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού πραγματοποιήθηκαν μαζικές θρησκευτικές εκδηλώσεις σε ανοιχτό χώρο με την τήρηση των μέτρων, σημειώνοντας ότι η κατάσταση είναι εντελώς διαφορετική πλέον λόγω των εμβολιασμών. 

Από την πλευρά του ο υπουργός Υγείας σημείωσε ότι εφόσον δεν υπάρχει ανακοίνωση ειδικών μέτρων, η κοινωνική δραστηριότητα συνεχίζεται κανονικά. «Βασική αρχή μας είναι να μην κλείνει η οικονομία και να μην κλείνει η κοινωνική δραστηριότητα. Η 28η Οκτωβρίου είναι σε τρεις εβδομάδες. Προφανώς αξιολογούνται πάντοτε τα επιδημιολογικά δεδομένα. Οταν δεν υπάρχει απόφαση σημαίνει ότι ισχύουν κανονικά τα πάντα. Από εδώ και πέρα, η κυβέρνηση επιθυμεί ότι άπαξ και υπάρχει το εμβόλιο, θα λειτουργεί κανονικά η κοινωνία, αξιολογώντας όμως πάντοτε την επιδημιολογική εικόνα», τόνισε.

Προσλήψεις

Παράλληλα, ο υπουργός Εσωτερικών χθες, στο υπουργικό συμβούλιο, παρουσίασε το πρόγραμμα προσλήψεων για το 2022, σύμφωνα με το οποίο θα πραγματοποιηθούν 15.800 προσλήψεις στο Δημόσιο. Λεπτομέρειες του σχεδιασμού είχε παρουσιάσει η «Κ» το προηγούμενο Σάββατο στο φύλλο της 2ας Οκτωβρίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή