Άρση μέτρων για εμβολιασμένους – Σήμερα οι ανακοινώσεις

Άρση μέτρων για εμβολιασμένους – Σήμερα οι ανακοινώσεις

Ο Θεοκλής Ζαούτης ανέλαβε τη θέση του προέδρου του ΕΟΔΥ

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μεγαλύτερος βαθμός ελευθερίας στους εμβολιασμένους με ξεκάθαρο διαχωρισμό των δραστηριοτήτων που μπορούν να απολαμβάνουν σε σχέση με τους ανεμβολίαστους είναι η βασική φιλοσοφία των μέτρων που αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα το υπουργείο Υγείας κατόπιν συνεννόησης με την επιτροπή εμπειρογνωμόνων. Η άρση των περιορισμών για τους εμβολιασμένους αναμένεται να ισχύει ανεξαρτήτως επιδημιολογικού φορτίου της περιοχής στην οποία βρίσκονται. Δεν αποκλείεται να εξετασθεί η κατάργηση των περιοριστικών μέτρων που συνοδεύει την αύξηση του επιπέδου ετοιμότητας της κάθε περιοχής (κατ’ ουσίαν τις «κόκκινες»περιοχές), τώρα που οι καιρικές συνθήκες μεταφέρουν τη διασκέδαση σε κλειστούς χώρους, όπου ούτως ή άλλως επιτρέπεται να βρίσκονται μόνο εμβολιασμένοι.

Διαβάστε επίσης

Κορωνοϊός: Μεγαλώνει το «κόκκινο» αποτύπωμα στη Βόρεια Ελλάδα

Το 20% των ασθενών με Covid-19 αντιμετωπίζει προβλήματα με την όσφρηση και μετά το εξάμηνο

Χθες, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 2.876 νέα κρούσματα της COVID-19, εκ των οποίων 527 στην Αττική, 441 στη Θεσσαλονίκη, 208 στη Λάρισα και 105 στη Δράμα. Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 34. Διασωληνωμένοι νοσηλεύονται 334 ασθενείς. Σαφής αύξηση του ιικού φορτίου καταγράφεται, σύμφωνα με το Εθνικό Δίκτυο Επιδημιολογίας Λυμάτων, σε Ρέθυμνο (+308%), Λάρισα (+125) και Ξάνθη (+44%), ενώ οριακές είναι οι αυξήσεις σε Χανιά, Θεσσαλονίκη και Βόλο. Σταθερό είναι το ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων στην Αττική.

Με το βλέμμα στραμμένο στην προάσπιση της δημόσιας υγείας την επόμενη ημέρα της πανδημίας της COVID-19, ο καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας Θεοκλής Ζαούτης ανέλαβε χθες τη θέση του προέδρου του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας. Η επιλογή του κ. Ζαούτη έγινε με γνώμονα αφενός το εντυπωσιακό του βιογραφικό και την εμπειρία του στη διαχείριση της πανδημίας ως μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, αφετέρου την εμπειρία του σε προγράμματα για την αντιμετώπιση των ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων. Ο Θεοκλής Ζαούτης, MD, MSCE, PhD, είναι καθηγητής Παιδιατρικής στο ΕΚΠΑ και ομότιμος καθηγητής Επιδημιολογίας στην Ιατρική Σχολή Perelman του Πανεπιστημίου της Πενσυλβανίας και στο Children’s Hospital of Philadelphia.

Το 2015 ήταν ένας από τους δύο φιναλίστ για τη θέση του διευθυντή του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC). Είναι σύμβουλος του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος για την πρωτοβουλία «Υποστήριξη του Τομέα Υγείας της Ελλάδας»και σύμβουλος στο Περιφερειακό Γραφείο του ΠΟΥ για την Ευρώπη στην Ελλάδα. Από το 2018 είναι επικεφαλής επιστημονικός υπεύθυνος του Ιδρύματος Penta, ενός από τους κορυφαίους οργανισμούς στην Ευρώπη, που διεξάγει έρευνα για τις παιδιατρικές λοιμώξεις.

Στις ΗΠΑ κατέχει τη θέση του προέδρου του ειδικού Τμήματος Παιδιατρικής της Ομάδας του Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας (NIH) για την αντιμικροβιακή διαχείριση, ενώ είναι και μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου για την Καταπολέμηση της Μικροβιακής Αντοχής του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή