Επίθεση με βιτριόλι: «Αν η Ιωάννα λιποθυμούσε θα είχε πεθάνει»

Επίθεση με βιτριόλι: «Αν η Ιωάννα λιποθυμούσε θα είχε πεθάνει»

Ηταν τυχερή γιατί έτρεξε άμεσα στο πλησιέστερο φαρμακείο

2' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το πραγματικό πρόσωπο της Ιωάννας Παλιοσπύρου με τη μάσκα που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο αποκάλυψαν, συνταράσσοντας τους παράγοντες της δίκης, οι γιατροί που κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να τη σώσουν και να μειώσουν τον τεράστιο ψυχικό και σωματικό πόνο που υφίσταται από τον Μάιο του 2020, όταν δέχτηκε αναίτια επίθεση με βιτριόλι στην Καλλιθέα. Οι καταθέσεις των γιατρών που είδαν τη μεγάλη καταστροφή που έχει υποστεί αυτή η κοπέλα προκάλεσαν σοκ στο ακροατήριο και έδωσαν με ιατρική ακρίβεια να γίνει κατανοητό το πόσο κινδύνευσε η ζωή της Ιωάννας από τη μεγάλη ποσότητα βιτριολιού που της πέταξε η κατηγορούμενη Εφη Κακαράντζουλα.

Ο διευθυντής του τμήματος Πλαστικής Χειρουργικής στο «Μετροπόλιταν», Πέτρος Δημοβέλης, συγκλόνισε λέγοντας ότι όταν παρέλαβαν την τραυματία-εγκαυματία στο νοσοκομείο, το οξύ είχε αναπτύξει στο σώμα της θερμοκρασία 400 βαθμών της κλίμακας Κελσίου! Ο μάρτυρας περιέγραψε τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών να σώσουν τη ζωή της Ιωάννας και τους κινδύνους που αντιμετώπιζε έως ότου μεταφερθεί στο Θριάσιο.

Το βιτριόλι είχε αναπτύξει στο σώμα της θερμοκρασία 400 βαθμών Κελσίου – Οι συγκλονιστικές καταθέσεις των γιατρών.

Η διευθύντρια της Πλαστικής Χειρουργικής Κλινικής στο Θριάσιο, Μαρία Καλοφώνου, η γυναίκα που μήνες πάλεψε μαζί με συναδέλφους της για να σώσουν ό,τι σωζόταν από το πρόσωπο και το σώμα της Ιωάννας, στην πολύωρη κατάθεσή της υποστήριξε πως η γυναίκα αυτή ζει από θαύμα, ότι ήταν τυχερή γιατί έτρεξε στο πλησιέστερο φαρμακείο και η σωτηρία της ήταν η φαρμακοποιός, η οποία της έριξε νερό και μείωσε τις τραγικές συνέπειες της επίθεσης που λίγο νωρίτερα είχε δεχθεί. Η Μαρία Καλοφώνου υπογράμμισε πως αν δεν είχε κατορθώσει – άγνωστο πού βρήκε τη δύναμη– να πάει η Ιωάννα στο φαρμακείο, αν λιποθυμούσε και έπεφτε, θα είχε πεθάνει επιτόπου. Για να καταδείξει πόσο βαρύ ήταν αυτό που υπέστη, τόνισε πως «αρκεί ένα κουταλάκι του γλυκού βιτριόλι για να πεθάνει ένας άνθρωπος». Η γιατρός αναφέρθηκε στα δεκάδες χειρουργεία που θα χρειαστεί η Ιωάννα από δω και πέρα, στις τεράστιες προσπάθειες να σταθεί ως φυσιολογικός άνθρωπος, και στους ατελείωτους και βασανιστικούς πόνους που αντιμετώπισε και αντιμετωπίζει.

Για την κατάστασή της λίγη ώρα μετά την επίθεση που δέχθηκε από την Εφη Κακαράντζουλα, η φράση του μάρτυρα και γείτονα στην περιοχή που έγινε το τραγικό περιστατικό τα λέει όλα. «Πήγα κοντά στην κοπέλα και το βιτριόλι έβγαζε μπουρμπουλήθρες. Ελιωνε μπροστά μου ένας άνθρωπος».

Και σε όλα αυτά η μαρτυρία του 40χρονου Νώντα Οικονόμου, τον οποίο είχε προβάλει ως «αίτιο» της επίθεσης η κατηγορουμένη, ο οποίος επιβεβαίωσε την Ιωάννα δηλώνοντας απερίφραστα πως τη «βλέπει για πρώτη φορά στη δίκη». 

Οι συνήγοροι της Ιωάννας, Απόστολος Λύτρας και Νίκος Αλεξανδρής, υπέβαλαν πριν από το τέλος της χθεσινής διαδικασίας αίτημα να κληθούν σε κατάθεση ακόμη δύο μάρτυρες από τον φιλικό κύκλο της κατηγορουμένης, η οποία και χθες με ψυχρότητα και απάθεια παρακολούθησε τη διαδικασία. Η δίκη συνεχίζεται την Πέμπτη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή