Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Εγκλωβισμένοι σε ΙΧ στην Κέρκυρα – Σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσής τους

Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Εγκλωβισμένοι σε ΙΧ στην Κέρκυρα – Σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσής τους

Στην επιχείρηση διάσωσης συνδράμει ελικόπτερο του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας – Διάσωσης του αεροπορικού τομέα (ΕΚΣΕΔ /ΑΤ)

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δυνάμεις της Πυροσβεστικής, στην Κέρκυρα, επιχειρούν να απεγκλωβίσουν επιβάτες ΙΧ αυτοκινήτων, που ακινητοποιήθηκαν ή παρασύρθηκαν από την υπερχείλιση του ρέματος στη Μεσογγή και τα Μωραΐτικα, μετά από τη σφοδρή βροχόπτωση που έπληξε το νησί.

Στην επιχείρηση διάσωσης συνδράμουν άνδρες της ΕΜΑΚ, καθώς και ένα ελικόπτερο του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας – Διάσωσης του αεροπορικού τομέα (ΕΚΣΕΔ /ΑΤ).

Διαβάστε επίσης⇒ Στυλιανίδης για κακοκαιρία: Μπροστά μας ένα δύσκολο διήμερο – Πού θα είναι κλειστά τα σχολεία

Όσοι έχουν απεγκλωβιστεί έχουν μεταφερθεί ήδη σε ασφαλή σημεία.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία του νησιού έχει δεχθεί περισσότερες από 300 κλήσεις, ενώ σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, έχουν πλημμυρίσει πολλά σπίτια στις συγκεκριμένες περιοχές, χωρίς να είναι γνωστός ακόμη ο αριθμός τους. 

Σημειώνεται ότι ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης έκανε έκκληση να αποφευχθεί κάθε περιττή μετακίνηση στις περιοχές που πλήττονται περισσότερο από την κακοκαιρία «Μπάλλος», καθώς έχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο διήμερο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Τελευταίες ειδήσεις

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή