Επίθεση με βιτριόλι: Η κατηγορούμενη ανέπτυξε μίσος και σχεδίαζε την εξόντωση της Ιωάννας, λέει ο εισαγγελέας

Επίθεση με βιτριόλι: Η κατηγορούμενη ανέπτυξε μίσος και σχεδίαζε την εξόντωση της Ιωάννας, λέει ο εισαγγελέας

Στην τελική ευθεία εισέρχεται η δίκη για την επίθεση με βιτριόλι σε βάρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου που σήμερα προχώρησε στην πρόταση του Εισαγγελέα Έδρας για την 37χρονη κατηγορούμενη

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην τελική ευθεία εισέρχεται η δίκη για την επίθεση με βιτριόλι σε βάρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου που σήμερα προχώρησε στην πρόταση του Εισαγγελέα Έδρας για την 37χρονη κατηγορούμενη.

Μετά από πέντε συνεδριάσεις η υπόθεση που προκάλεσε μεγάλη συγκίνηση στην κοινή γνώμη και ένα μεγάλο κύμα συμπαράστασης στην Ιωάννα πλέον από σήμερα μετρά αντίστροφα για την ετυμηγορία των δικαστών οι οποίοι σε πολλές φάσεις της δίκης έδειξαν να ταράζονται από όσα υπέστη και εξακολουθεί να υφίσταται το θύμα της επίθεσης.

Για τη σχέση μεταξύ κατηγορούμενης και θύματος ο εισαγγελέας περιέγραψε ότι κατάγονται από την ίδια περιοχή χωρίς να έχουν σχέσεις μεταξύ τους, έχοντας κοινό σύνδεσμο στην Αθήνα την εξαδέλφη του θύματος.

Σχετικά με τη σχέση της με τον 40χρονο ανέφερε ότι η κατηγορούμενη διατηρούσε σχέση ελεύθερη μαζί του και όταν εκείνος έκανε αίτημα φιλίας στην Ιωάννα, η τελευταία «με αξιοπρέπεια και σεβασμό προσπάθησε να την βοηθήσει, να την συμβουλεύσει. Μάλιστα, της έστειλε φωτογραφία και τη συνομιλία της με τον Νώντα Οικονόμου. Η κατηγορούμενη, που ουδέποτε είχε πάψει να ανησυχεί, έστελνε μηνύματα στην παθούσα για το θέμα. Την ρωτούσε «τι κανείς με αυτόν τον άνθρωπο». Η Ιωάννα απαντούσε ευγενικά. Ωστόσο, ο Νώντας Οικονόμου δεν παραιτήθηκε της προσπάθειας και έστειλε και πάλι μήνυμα στην Ιωάννα» είπε ο εισαγγελέας.

Και συνέχισε λέγοντας ότι «από κανένα στοιχείο της δικογραφίας δεν προέκυψε ότι η παθούσα διατήρησε επικοινωνία με τον Οικονόμου, σε αντίθεση με όσα μέχρι σήμερα πιστεύει η κατηγορούμενη. «Εγώ πιστεύω ότι υπήρξε κάτι μεταξύ τους» είχε πει στην απολογία της. Η κατηγορούμενη ουδέποτε πείστηκε ότι δεν συμβαίνει κάτι μεταξύ των δύο. Ανέπτυξε αισθήματα μίσους για την παθούσα θεωρώντας ότι την κορόιδεψε. Έκτοτε άρχισε να απεργάζεται σχέδιο εξόντωσης με βιτριόλι».

Ο εισαγγελέας συνεχίζει αυτή την ώρα να περιγράφει τα πραγματικά περιστατικά, εξηγώντας ότι δεν κατέστη δυνατό να διαπιστωθεί το πως προμηθεύτηκε το βιτριόλι και το εάν υπήρχαν συνεργοί. «Το δικαστήριο δεν πρέπει να το απασχολήσει το εάν συνέδραμαν τρίτα πρόσωπα, αλλά ότι στα χέρια της έφτασε το δυσεύρετο χημικό υγρο».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή