Θεσσαλονίκη: Μόνο στρατιωτική παρέλαση διάρκειας 60 λεπτών

Θεσσαλονίκη: Μόνο στρατιωτική παρέλαση διάρκειας 60 λεπτών

Μόνο στρατιωτικά τμήματα θα περιλαμβάνει η παρέλαση για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη, ενώ η διάρκειά της θα περιοριστεί αυστηρά στα 60 λεπτά, βάσει των τελευταίων δεδομένων

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μόνο στρατιωτικά τμήματα θα περιλαμβάνει η παρέλαση για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη, ενώ η διάρκειά της θα περιοριστεί αυστηρά στα 60 λεπτά, σύμφωνα με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ από την πλευρά τους, κύκλοι του υπουργείου Εσωτερικών διαμηνύουν ότι όλες οι παρελάσεις θα γίνουν κανονικά. 

Από την περιφέρεια, σε επικοινωνία που είχε το kathimerini.gr, σημείωναν πως ζητήθηκαν διευκρινίσεις από το υπουργείο Εσωτερικών, καθώς είχαν εκδοθεί δύο εγκύκλιοι σχετικές με την παρέλαση. Η μία ανέφερε ότι η παρέλαση θα είχε διάρκεια 60 λεπτών, ενώ η δεύτερη δεν περιλάμβανε χρονικό περιορισμό.

Σύμφωνα με την περιφέρεια, το υπουργείο Εσωτερικών σε έγγραφη απάντησή του, που κοινοποιήθηκε σήμερα, ενημέρωσε πως κρίνεται απαραίτητο, λόγω της υφιστάμενης υγειονομικής κατάστασης, η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου να έχει διάρκεια μίας ώρας με τη συμμετοχή μόνο στρατιωτικών τμημάτων.

Η περιφέρεια ανέφερε ότι θα ζητήσει επιπλέον διευκρινίσεις για τις εορταστικές εκδηλώσεις της 27ης Οκτωβρίου.

Κύκλοι ΥΠΕΣ: Κανονικά οι παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου

Ακολούθησε διαρροή από το υπουργείο Εσωτερικών, το οποίο ξεκαθάριζε ότι οι παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου θα γίνουν κανονικά και όχι μόνο με τμήματα των Ενόπλων Δυνάμεων.

Παρέμπεμπαν δε στη σχετική εγκύκλιο του υπουργείου, που εξεδόθη στις 13 Οκτωβρίου, η οποία προβλέπει ότι στη συμπρωτεύουσα θα παρελάσουν αντιπροσωπευτικά τμήματα μαθητών, σπουδαστών, προσκόπων, οδηγών, αναπήρων πολέμου, τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων, Ελληνικής Αστυνομίας, Πυροσβεστικού Σώματος κτλ.

Η διαρροή προκάλεσε σύγχυση, καθώς σημερινή ανακοίνωση της Περιφέρειας κάνει λόγο για έγγραφο του υπουργείου Εσωτερικών, στο οποίο επισημαίνεται ότι: «είναι απαραίτητο λόγω των υφιστάμενων υγειονομικών συνθηκών στη Θεσσαλονίκη, να πραγματοποιηθεί μόνο στρατιωτική παρέλαση, η οποία να μην υπερβαίνει σε διάρκεια τα 60 λεπτά».

Θεσσαλονίκη: Μόνο στρατιωτική παρέλαση διάρκειας 60 λεπτών-1

Σε κάθε περίπτωση, όπως αναφέρουν από το ΥΠΕΣ, αναμένεται διευκρινιστικό δελτίο Τύπου εντός της ημέρας. 

Τελευταίες ειδήσεις

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή