Αθ. Εξαδάκτυλος: Πρέπει να πηγαίνουμε εμείς στους ανεμβολίαστους

Αθ. Εξαδάκτυλος: Πρέπει να πηγαίνουμε εμείς στους ανεμβολίαστους

Προτείνει διασπορά κινητών μονάδων και ενημέρωση σε τυχόν μη εμβολιασμένους συγγενείς ασθενών

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πιο ενεργητική προτείνει να γίνει η εκστρατεία του εμβολιασμού ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, δηλώνοντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ότι πρέπει τα συνεργεία εμβολιασμού να σπεύδουν εκείνα προς τους πολίτες για να τους εμβολιάζουν.

Ο κ. Εξαδάκτυλος είπε ότι θα πρέπει να τροποποιηθεί η προσέγγιση του κράτους ως προς την εμβολιαστική διαδικασία, πολλαπλασιάζοντας τις επισκέψεις στον πληθυσμό, όπως έχει γίνει ήδη με επιτυχία στην Κρήτη το καλοκαίρι και στη Μακεδονία το φθινόπωρο.

«Πρέπει να πάμε εμείς σε αυτούς, σε έναν προς έναν», είπε ο πρόεδρος του ΠΙΣ, αντί να περιμένουμε να έρθουν εκείνοι στα εμβολιαστικά κέντρα.

Διαβάστε ακόμη:

Επιπλέον, όπως πρότεινε, θα πρέπει κοινωνικοί λειτουργοί των νοσοκομείων να ενημερώνουν τους συγγενείς όσων νοσηλεύονται για τα οφέλη των εμβολιασμών καθώς είναι πιθανόν αρκετοί σε αυτές τις οικογένειες να είναι ανεμβολίαστοι.

«Πρέπει να έχουν μια ειδική ενημέρωση. Από εκεί θα προκύψουν άνθρωποι που θα κατανοήσουν ότι πρέπει να εμβολιαστούν», τόνισε ο κ. Εξαδάκτυλος.

Ο ίδιος ανέφερε ότι πρέπει απλουστευθεί η διαδικασία των εμβολιασμών, πέρα από τις κινητές μονάδες, με εμβολιασμούς σε ιδιωτικά ιατρεία, με γιατρούς παντού σε όλα τα σημεία, ώστε να μη μεσολαβούν δύο ή τρεις ημέρες από το ραντεβού του εμβολιασμού.

Πηγή: skai.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή