Βίαια επεισόδια και συλλήψεις λόγω λήψης DNA

Βίαια επεισόδια και συλλήψεις λόγω λήψης DNA

Σε έξι συλλήψεις προχώρησε η αστυνομία για τα επεισόδια που σημειώθηκαν μεσημεριανές ώρες χθες στην οδό Σόλωνος

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε έξι συλλήψεις προχώρησε η αστυνομία για τα επεισόδια που σημειώθηκαν μεσημεριανές ώρες χθες στην οδό Σόλωνος. Οι συγκρούσεις των διαδηλωτών με την αστυνομία σημειώθηκαν στο περιθώριο συγκέντρωσης στα Προπύλαια και πορείας κατά της υποχρεωτικής λήψης DNA. Η κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε με αφορμή τη λήψη γενετικού υλικού από 14 νεαρούς που είχαν συλληφθεί για συμμετοχή στην κατάληψη του ΕΜΠ. Η αστυνομία δεν επέτρεψε στους διαδηλωτές να καταλάβουν το οδόστρωμα στην οδό Πανεπιστημίου, με τους διαδηλωτές να επιστρέφουν στα Εξάρχεια.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία από την κρατική ασφάλεια για τα αδικήματα της απόπειρας σωματικών βλαβών, απείθειας, αντίστασης και θα οδηγηθούν στον αρμόδιο εισαγγελέα. Τα επεισόδια ξέσπασαν στην οδό Σόλωνος όταν καταδιωκόμενοι αναρχικοί επιτέθηκαν με πέτρες, πυροσβεστήρες και άλλα αντικείμενα στις δυνάμεις των ΜΑΤ, που απάντησαν με χρήση χημικών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., πέντε αστυνομικοί τραυματίστηκαν. Τρεις ώρες μετά τα επεισόδια στα Εξάρχεια, η ένταση μεταφέρθηκε στην οδό Πατησίων, στο ύψος του Οικονομικού Πανεπιστημίου. Ομάδα περίπου 20-30 ατόμων, σύμφωνα με την αστυνομία, έστησε οδοφράγματα, χρησιμοποιώντας κάδους και άλλα αντικείμενα, διακόπτοντας προσωρινά την κυκλοφορία. Στο σημείο πήραν εντολή να μεταβούν αστυνομικές δυνάμεις, ανάμεσα στις οποίες και μια υδροφόρα που απομάκρυνε τα οδοφράγματα αποκαθιστώντας την κυκλοφορία των οχημάτων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή