Επίθεση με βιτριόλι: Σήμερα η δικαστική απόφαση

Επίθεση με βιτριόλι: Σήμερα η δικαστική απόφαση

Σε 15 χρόνια κάθειρξη θα καταδικαστεί η κατηγορούμενη αν το δικαστήριο υιοθετήσει την πρόταση του εισαγγελέα - Στη φυλακή θα μείνει περί τα έξι χρόνια

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην έκδοση της δικαστικής απόφασης για την επίθεση με βιτριόλι σε βάρος της Ιωάννας Παλιοσπύρου που έχει συγκλονίσει την κοινή γνώμη προχωρά σήμερα το δικαστήριο μετά από ακροαματική διαδικασία πολλών ημερών.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας όπου εκδικάζεται η υπόθεση αναμένεται μετά το πέρας των αγορεύσεων και των συνηγόρων υπεράσπισης να εκδώσει την απόφαση του κρίνοντας επί της ενοχής της δράστιδος Έφης Κακαράτζουλα αλλά και επιβάλλοντας την ποινή που θα αποφασίσουν δικαστές και ένορκοι. Στις δίκες αυτές οι ένορκοι απλοί πολίτες έχουν και την πλειοψηφία.

Η δίκη για την επίθεση με το βιτριόλι προκάλεσε έντονο κοινωνικό ενδιαφέρον καθώς τέτοια εγκλήματα χαρακτηρίζονται ως εγκλήματα άλλων εποχών ενώ διέπονται από εκδικητικότητα και μίσος. Ο εισαγγελέας Χαράλαμπος Μαστραντωνάκης σε μία εμπεριστατωμένη αγόρευση έχει ήδη προτείνει την καταδίκη της Εφης Κακαράτζουλα κατά το κατηγορητήριο, δηλαδή για απόπειρα ανθρωποκτονίας που τελέστηκε σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, χαρακτηρίζοντας την κατηγορούμενη ως άτομο «με ποταπά κίνητρα, ηθική μικρότητα και ανθρωποκτόνο εγωισμό».

Αν το δικαστήριο υιοθετήσει την εισαγγελική πρόταση η ποινή που αναμένεται να επιβληθεί στην κατηγορούμενη είναι δεκαπέντε χρόνια κάθειρξη, γεγονός που σημαίνει ότι θα μείνει στη φυλακή περί τα έξι χρόνια, σύμφωνα με την νομοθεσία που ισχύει σήμερα.

Τελευταίες ειδήσεις

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή