Επίθεση με βιτριόλι: Αντίστροφη μέτρηση για την απόφαση του δικαστηρίου

Επίθεση με βιτριόλι: Αντίστροφη μέτρηση για την απόφαση του δικαστηρίου

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εν αναμονή της απόφασης του δικαστηρίου επί της ενοχής της κατηγορουμένης, Έφης Κακαράντζουλα, για την επίθεση με το βιτριόλι κατά της Ιωάννας Παλιοσπύρου, βρίσκεται η διαδικασία στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας. 

Το δικαστήριο διέκοψε τη συνεδρίαση του για να αποφασίσει.

Λίγο πριν ο εισαγγελέας της έδρας Χαράλαμπος Μαστραντωνάκης ζήτησε το λόγο για να απαντήσει στον συνήγορο της Έφης Κακαράντζουλα και σε σχετικά επιχειρήματα που εκείνος προέβαλλε για να καταδείξει τη μη ανθρωποκτόνο πρόθεση της εντολέας του.

«Η κατηγορούμενη δεν ήθελε να καταστρέψει το πρόσωπο της Ιωάννας, τη ζωή της κατέστρεψε. Ρίχνοντας στο πρόσωπο το καυστικό υγρό, αποδέχονταν ότι μπορεί να το εισπνεύσει, να το καταπιεί, να πάει στον τράχηλο και να πεθάνει» είπε ο εισαγγελέας στη δευτερολογία του και πρόσθεσε: «Ήταν εκδίκηση που έφθανε ακόμη και μέχρι την αποδοχή του θανάτου».

Υπενθυμίζεται ότι ο εισαγγελέας, σε μία εμπεριστατωμένη αγόρευση, έχει ήδη προτείνει την καταδίκη της Εφης Κακαράτζουλα κατά το κατηγορητήριο, δηλαδή για απόπειρα ανθρωποκτονίας που τελέστηκε σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, χαρακτηρίζοντας την κατηγορούμενη ως άτομο «με ποταπά κίνητρα, ηθική μικρότητα και ανθρωποκτόνο εγωισμό».

Αν το δικαστήριο υιοθετήσει την εισαγγελική πρόταση η ποινή που αναμένεται να επιβληθεί στην κατηγορούμενη είναι δεκαπέντε χρόνια κάθειρξη, γεγονός που σημαίνει ότι θα μείνει στη φυλακή περί τα έξι χρόνια, σύμφωνα με την νομοθεσία που ισχύει σήμερα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή