Λαμπρός εορτασμός, εντυπωσιακή παρέλαση στη Θεσσαλονίκη

Λαμπρός εορτασμός, εντυπωσιακή παρέλαση στη Θεσσαλονίκη

Με μία εντυπωσιακή πτώση αλεξιπτωτιστών ολοκληρώθηκε η στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας. «Είμαστε περήφανοι για εσάς», ανέφερε,συγκινημένη, η Κατερίνα Σακελλαροπούλου στους αλεξιπτωτιστές και τον έχοντα το γενικό πρόσταγμα της παρέλασης.

2' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με μία εντυπωσιακή πτώση αλεξιπτωτιστών ολοκληρώθηκε η στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας. «Είμαστε περήφανοι για εσάς», ανέφερε, συγκινημένη, η Κατερίνα Σακελλαροπούλου προς τους αλεξιπτωτιστές αλλά και τον έχοντα το γενικό πρόσταγμα της παρέλασης.  

Νωρίτερα, στις 10:30, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατέθεσε στεφάνι στο Ηρώο του Γ ‘ Σώματος Στρατού.

Λαμπρός εορτασμός, εντυπωσιακή παρέλαση στη Θεσσαλονίκη-1

Στην ημερήσια διαταγή του ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος ανέφερε ότι η σημερινή επέτειος συγκινεί και εμπνέει με τα υψηλού συμβολισμού νοήματά της, διδάσκοντας με έναν μοναδικό τρόπο που νοηματοδοτεί το παρόν και προδιαγράφει το μέλλον.

⇒ Διαβάστε επίσης: Αφιέρωμα 28η Οκτωβρίου 1940: Η επέτειος του ΟΧΙ

«Το ακατάβλητο πνεύμα του μετώπου που έφερε τότε στην πατρίδα τη νίκη εμπνέει, συγκινεί και κινητοποιεί τις ψυχικές δυνάμεις του έθνους μέχρι και σήμερα» συμπλήρωσε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ.

Λαμπρός εορτασμός, εντυπωσιακή παρέλαση στη Θεσσαλονίκη-2

«Εμπνέει», συνέχισε, «όμως ιδιαίτερα εμάς, τους σύγχρονους φρουρούς και φύλακες της πατρίδας, γεμίζοντάς μας με πείσμα και αταλάντευτη θέληση ώστε να συνεχίσουμε την εκτέλεση της αποστολής μας που δεν είναι άλλη από το να αντιτάσσουμε είκοσι τέσσερις ώρες το 24ωρο, 365 ημέρες το χρόνο το «ΟΧΙ» της εθνικής αξιοπρέπειας σε κάθε σημείο της ελληνικής επικράτειας και έναντι οιασδήποτε απειλής ή πρόκλησης κατά της εθνικής μας κυριαρχίας και των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων».

Λαμπρός εορτασμός, εντυπωσιακή παρέλαση στη Θεσσαλονίκη-3

Επισήμανε, δε, ότι προορισμός μας «ως Έλληνες είναι να βρισκόμαστε στη σωστή πλευρά της Ιστορίας και να αναμετριόμαστε με την αλαζονεία, τον επεκτατισμό και το άδικο! Λιγότεροι πάντα στον αριθμό, μα γενναιότεροι, και αιώνιοι θεματοφύλακες της Ελευθερίας, της Δημοκρατίας και των ιδεωδών του δυτικού πολιτισμού».

«Οι αθάνατοι ήρωες του έπους του ‘40 θα μας θυμίζουν πάντοτε το πανάρχαιο πρόσταγμα του έθνους, που ιεραρχεί τις προτεραιότητές μας τοποθετώντας πάνω από όλους και από όλα την πατρίδα: “Μητρός τε και πατρός και των άλλων προγόνων απάντων τιμιώτερον εστίν η Πατρίς”!» καταλήγει στην ημερήσια διαταγή του ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ.

Λαμπρός εορτασμός, εντυπωσιακή παρέλαση στη Θεσσαλονίκη-4

Μήνυμα για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου ανάρτησε στο λογαριασμό του στο twitter o υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας. «28η Οκτωβρίου: Ημέρα μνήμης για όσους πολέμησαν για την Ελευθερία της Ελλάδας», ανέφερε και πρόσθεσε: «Υπερήφανοι πάντα για τις ιστορικές επιλογές της χώρας μας».

Λαμπρός εορτασμός, εντυπωσιακή παρέλαση στη Θεσσαλονίκη-5

⇒ Διαβάστε ακόμη: 28η Οκτωβρίου: Τα τραγούδια του ’40

«Η 28η Οκτωβρίου 1940 κατέχει ξεχωριστή θέση στη μακραίωνη και ένδοξη Ιστορία του Έθνους. Είναι σύμβολο εθνικής υπερηφάνειας κι ομοψυχίας για τον Ελληνισμό». Αυτό τόνισε από την πλευρά του ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Λαμπρός εορτασμός, εντυπωσιακή παρέλαση στη Θεσσαλονίκη-6

«Αποτελεί δέσμευση για τις Ένοπλες Δυνάμεις να εγγυώνται την εθνική ανεξαρτησία κι ακεραιότητα της πατρίδος» συμπληρώνει στην ανάρτησή του ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή