ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύλλογος προσωπικού Alpha Bank: Ζητεί Security για την εφαρμογή των νέων μέτρων

syllogos-prosopikoy-alpha-bank-zitei-security-gia-tin-efarmogi-ton-neon-metron-561569602

Την ανάληψη της διαδικασίας ελέγχου των τεστ και των πιστοποιητικών για την είσοδο στα καταστήματα της τράπεζας από εταιρεία Security, ζητεί με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Προσωπικού της Alpha Bank.

Όπως τονίζεται, «με αφορμή περιστατικά βίας κατά Τραπεζοϋπαλλήλων και κυρίως την πρόσφατη απειλή με μαχαίρι εναντίον υπαλλήλου (άλλης Τράπεζας) από πελάτη με την αιτιολογία ότι δεν εξυπηρετήθηκε άμεσα, ο Σύλλογος Προσωπικού Alpha Bank και σε συνδυασμό με τα πρόσφατα μέτρα που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση για τις Τράπεζες λόγω Covid-19 επισημαίνει πως το βάρος ελέγχου των πελατών για την είσοδο τους στα καταστήματα δεν μπορεί να το επωμισθεί ο συνάδελφος για δύο λόγους».

«Πρώτον διότι δεν επαρκεί το προσωπικό για να ελέγχει εντός του ωραρίου συναλλαγών τα πιστοποιητικά των πελατών λόγω της υποστελέχωσης του δικτύου και δεύτερον διότι είναι σίγουρο ότι θα υπάρξουν περιστατικά βίας από πελάτες όταν εργαζόμενος θα απαγορεύσει την είσοδο τους λόγω μη έγκυρων πιστοποιητικών», επισημαίνεται.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Σύλλογος Προσωπικού Alpha Bank, για την αποφυγή όλων των παραπάνω ζητεί από την Τράπεζα «να διεκπεραιωθεί όλη αυτή η διαδικασία από εταιρίες Security για όσο χρονικό διάστημα θα ισχύουν τα μέτρα».