Έρευνα: Μεγαλύτερη αποδοχή των νέων εμβολιαστικών στόχων στα νοικοκυριά με υψηλότερο εισόδημα

Έρευνα: Μεγαλύτερη αποδοχή των νέων εμβολιαστικών στόχων στα νοικοκυριά με υψηλότερο εισόδημα

Μεγαλύτερη απήχηση στα υψηλότερα εισοδηματικά στρώματα φαίνεται να βρίσκουν οι νέοι εμβολιαστικοί στόχοι -τρίτη δόση και εμβολιασμός εφήβων- όπως προκύπτει από έρευνα της QED

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μεγαλύτερη απήχηση στα υψηλότερα εισοδηματικά στρώματα φαίνεται να βρίσκουν οι νέοι εμβολιαστικοί στόχοι –τρίτη δόση και εμβολιασμός εφήβων– όπως προκύπτει από σφυγμομέτρηση της εταιρείας κοινωνικής και καταναλωτικής έρευνας αγοράς και δημοσκοπήσεων QED.

⇒ Διαβάστε ακόμη: Αμετάπειστος ο σκληρός πυρήνας των αρνητών

Σύμφωνα με την έρευνα, η οποία διενεργήθηκε από τις 24 έως τις 30 Σεπτεμβρίου, θετική στάση απέναντι στην τρίτη δόση δηλώνει πως έχει το 69% των ερωτηθέντων που ανήκουν σε νοικοκυριά με εισόδημα πάνω από τον μέσο όρο. Ως προς τα νοικοκυριά με εισόδημα στον μέσο όρο, θετική στάση για την τρίτη δόση έχει το 59%, ενώ για τα νοικοκυριά με εισόδημα κάτω από τον μέσο όρο, το ποσοστό αυτό ανέρχεται σε 41%. Συνολικά, το 53% των συμμετεχόντων στην έρευνα εμφανίζεται θετικό απέναντι στην τρίτη δόση.

Βάσει των ευρημάτων της ίδιας έρευνας, θετική στάση απέναντι στον εμβολιασμό των εφήβων δηλώνει πως έχει το 66% των ερωτηθέντων που ανήκουν σε νοικοκυριά με εισόδημα πάνω από τον μέσο όρο. Ως προς τα νοικοκυριά με εισόδημα στον μέσο όρο, θετική στάση για εμβολιασμό των εφήβων έχει το 49%, ενώ για τα νοικοκυριά με εισόδημα κάτω από τον μέσο όρο, το ποσοστό αυτό διολισθαίνει στο 36%. Συνολικά, το 47% των ερωτηθέντων εμφανίζεται θετικό απέναντι στην τρίτη δόση.

Έρευνα: Μεγαλύτερη αποδοχή των νέων εμβολιαστικών στόχων στα νοικοκυριά με υψηλότερο εισόδημα-1

Τελευταίες ειδήσεις

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή