Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Υποβλήθηκε με επιτυχία σε τοποθέτηση στεντ

Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Υποβλήθηκε με επιτυχία σε τοποθέτηση στεντ

Από το περιβάλλον του κ. Βαρθολομαίου διαβεβαιώνουν ότι δεν υπάρχει ανησυχία και ότι το στεντ επρόκειτο κάποια στιγμή να τοποθετηθεί

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με επιτυχία υποβλήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης ο Οικουμενικός Πατριάρχης σε τοποθέτηση στεντ στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Mount Sinai στο Μανχάτταν και αναμένεται να πάρει εξιτήριο σήμερα Πέμπτη, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής.

Από το περιβάλλον του κ. Βαρθολομαίου διαβεβαιώνουν ότι δεν υπάρχει ανησυχία, ότι πρόκειται για πρόβλημα που o ίδιος το γνώριζε και ότι το στεντ επρόκειτο κάποια στιγμή να τοποθετηθεί. Ήταν ευκαιρία λοιπόν, όπως αναφέρουν, μιας και βρίσκεται στη Νέα Υόρκη να αντιμετωπιστεί εκεί αυτό το πρόβλημα.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης είχε πολύ καλή διάθεση το πρωί της Τετάρτης, ενδεικτικό δε της εν γένει καλής κατάστασης της υγείας του είναι ότι ακολούθησε κανονικά το πρόγραμμά του έχοντας και μία συνάντηση στην Αρχιεπισκοπή με τον νέο δήμαρχο Νέας Υόρκης Έρικ Άνταμς.

Οι δύο άντρες συζήτησαν για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις φυλετικές διακρίσεις. Ο νέος δήμαρχος της αμερικανικής μεγαλούπολης επέλεξε την Αρχιεπισκοπή Αμερικής ως το πρώτο μέρος που επισκέφτηκε την αμέσως επόμενη μέρα μετά την εκλογή του, καθώς έχει αναπτύξει προσωπική σχέση με τον Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο από την περίοδο της πανδημίας.

Από την πλευρά του, ο Οικουμενικός Πατριάρχης έδωσε την ευλογία του στον νέο δήμαρχο, υπογραμμίζοντας ότι είναι σημαντικό να μπορούν να προοδεύουν όλοι οι άνθρωποι χωρίς κοινωνικούς και φυλετικούς περιορισμούς. Αναφερόμενος στην προσωπική εμπειρία του Ερίκ Άνταμς, ο Παναγιώτατος είπε ότι τον συγχαίρει που κατάφερε να πάρει την κακή εμπειρία της κακοποίησης που είχε από την αστυνομία και να την μετατρέψει σε μια επιτυχημένη σταδιοδρομία που θα του επιτρέψει να κάνει θετικές αλλαγές και να εξαλείψει τις προκαταλήψεις.

Στο σημείο αυτό, ο κ. Βαρθολομαίος φάνηκε να γνωρίζει καλά την προσωπική διαδρομή του Ερίκ Άνταμς, ο οποίος όταν ήταν νέος είχε πέσει θύμα αστυνομικής βίας. Αυτό το περιστατικό τον οδήγησε να ενταχθεί στο αστυνομικό σώμα προκειμένου να βοηθήσει να το αλλάξει εκ των έσω. Στη συνέχεια, ακολούθησε πολιτική πορεία ως πρόεδρος του δημοτικού διαμερίσματος του Μπρούκλιν και πλέον ως νέος δήμαρχος της Νέας Υόρκης.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή