Μυτιλήνη: Ιερέας κοινωνούσε πιστούς ενώ νοσούσε από κορωνοϊό

Μυτιλήνη: Ιερέας κοινωνούσε πιστούς ενώ νοσούσε από κορωνοϊό

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μόνο τυχαία από ό,τι φαίνεται δεν είναι η κίνηση του Μητροπολίτη Μυτιλήνης, Ερεσσού και Πλωμαρίου, Ιάκωβου, να προχωρήσει στην έκδοση εγκυκλίου για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των ιερέων της Λέσβου, υπό την προειδοποίηση ότι διαφορετικά θα τεθούν σε αργία με στέρηση μισθού.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η ΕΡΤ, στις 26 Οκτωβρίου, ανημέρα Αγίου Δημητρίου, ιερέας που είχε νοσήσει με κορωνοϊό τέλεσε κανονικά τη Θεία Λειτουργία, στον ομώνυμο ναό της ενορίας του, προχωρώντας και στη μετάληψη πιστών.

Ερευνάται πλέον εάν γνώριζε ότι είχε νοσήσει, αφού δύο με τρεις ημέρες αργότερα εμφανίστηκαν πολλά κρούσματα στην ενορία του.

Επίσης όσοι τον βοήθησαν στην τέλεση της Θείας Λειτουργίας, στενοί συγγενείς του κλπ, επίσης έχουν νοσήσει.

Πέρα από αυτό, ανάμεσα στους 35 ιερείς που δεν έχουν εμβολιαστεί, υπάρχουν κάποιοι οι οποίοι είναι αρνητές του κορονοϊού και προτρέπουν τους πιστούς να μην φοράνε μάσκες και να μην εισέρχονται στους ναούς με αυτές.

Συγκεκριμένα στην επιστολή του ο Μητροπολίτης Ιάκωνος αναφέρει: «Εντελόμεθα όπως εντός μιας Εβδομάδας προβήτε εις τον εμβολιασμόν κατά του κορονοϊού ειδ’ άλλως θα σας επιβληθεί αργία άνευ αποδοχών μέχρις ότου εμβολιαστείτε».

Με πληροφορίες από ΕΡΤ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή