Εξιτήριο για Βαρθολομαίο μετά το στεντ

Εξιτήριο για Βαρθολομαίο μετά το στεντ

Κανονικά θα συνεχίσει τις δραστηριότητές του στη Νέα Υόρκη ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, ο οποίος υπεβλήθη το απόγευμα της Τετάρτης σε τοποθέτηση στεντ.

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κανονικά θα συνεχίσει τις δραστηριότητές του στη Νέα Υόρκη ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, ο οποίος υπεβλήθη το απόγευμα της Τετάρτης σε τοποθέτηση στεντ. Η επέμβαση έγινε στο νοσοκομείο «Mount Sinai» του Μανχάταν και χθες αναμενόταν να πάρει εξιτήριο, σύμφωνα με τις σχετικές ανακοινώσεις της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής.

Χθες, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου επικοινώνησε με τον Προκαθήμενο της Ορθοδοξίας, στον οποίο και ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση μετά την επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε.

Σύμφωνα με το σχετικό ανακοινωθέν της Προεδρίας, ο κ.κ. Βαρθολομαίος ευχαρίστησε την κ. Σακελλαροπούλου για τις ευχές της και ανέφερε ότι προσβλέπει στην προσεχή συνάντησή τους. Θερμές ευχές για ταχεία ανάρρωση εξέφρασαν στον κ.κ. Βαρθολομαίο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Ευχές για ταχεία ανάρρωση από την Κατερίνα Σακελλαροπούλου, τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Νίκο Δένδια.

Πηγές από το περιβάλλον του Οικουμενικού Πατριάρχη σημείωναν ότι δεν υφίσταται καμία ανησυχία για την επέμβαση, καθώς αντιμετώπισε ένα πρόβλημα το οποίο ο ίδιος γνώριζε για αρκετό καιρό. Γνώριζε ότι έπρεπε κάποια στιγμή να τοποθετηθεί στεντ και, όπως ανέφεραν οι ίδιες πηγές, με την ευκαιρία της παρουσίας του στη Νέα Υόρκη αποφασίστηκε να αντιμετωπιστεί εκεί το συγκεκριμένο πρόβλημα. Λίγο πριν από την εισαγωγή του στο νοσοκομείο «Mount Sinai», ο Οικουμενικός Πατριάρχης συναντήθηκε στην Αρχιεπισκοπή Αμερικής με τον νέο δήμαρχο Νέας Υόρκης Ερικ Ανταμς, με αντικείμενο συζήτησης τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις φυλετικές διακρίσεις.

Ο νέος δήμαρχος της Νέας Υόρκης επέλεξε την Αρχιεπισκοπή Αμερικής ως την πρώτη τοποθεσία που επισκέφθηκε αμέσως μετά την εκλογή του, γεγονός που αποδίδεται στην προσωπική σχέση που έχει αναπτύξει με τον Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο.

Ο κ.κ. Βαρθολομαίος έδωσε την ευλογία του στον νέο δήμαρχο και υπογράμμισε τη σημασία της δυνατότητας να προοδεύουν χωρίς κοινωνικούς και φυλετικούς περιορισμούς όλοι οι άνθρωποι.

Γνωρίζοντας την προσωπική εμπειρία του κ. Ανταμς (είχε πέσει θύμα αστυνομικής βίας σε νεαρή ηλικία), ο Οικουμενικός Πατριάρχης τον συνεχάρη για τη μετατροπή της κακής εμπειρίας της κακοποίησης σε επιτυχημένη σταδιοδρομία, που θα δώσει τη δυνατότητα για αλλαγές και εξάλειψη των προκαταλήψεων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή