Δήμος Αθηναίων: Απομακρύνθηκαν 3.862 εγκαταλελειμμένα οχήματα

Δήμος Αθηναίων: Απομακρύνθηκαν 3.862 εγκαταλελειμμένα οχήματα

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εντείνεται η προσπάθεια για την απομάκρυνση των εγκαταλελειμμένων οχημάτων από τους δρόμους της πόλης, με τις υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων να πραγματοποιούν εδώ και μήνες «μπαράζ» επιχειρήσεων, απελευθερώνοντας ζωτικής σημασίας δημόσιο χώρο στο κέντρο και τις γειτονιές της πρωτεύουσας.

Υλοποιώντας ένα καλά οργανωμένο σχέδιο, ο δήμος τονίζει πως οι άνθρωποι της καθαριότητας απομάκρυναν από τους δρόμους της Αθήνας, μέσα σε μια διετία, 1.607 δίκυκλα και 2.255 αυτοκίνητα, δηλαδή συνολικά 3.862 οχήματα. Κατά μέσο όρο, τα συνεργεία του Δήμου Αθηναίων απομακρύνουν σε μηνιαία βάση περίπου 160 οχήματα, απελευθερώνοντας νέες θέσεις στάθμευσης, οι οποίες είναι πολύτιμες, ιδιαίτερα για τους κατοίκους των πυκνοκατοικημένων περιοχών της πόλης.

 Πρόκειται για οχήματα που ήταν για μεγάλο χρονικό διάστημα παρατημένα από τους ιδιοκτήτες τους, με αποτέλεσμα να έχουν μετατραπεί σε εστίες μόλυνσης, θέτοντας σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία και εμποδίζοντας την εύρυθμη λειτουργία της πόλης.

Ωστόσο -όπως επισημαίνεται- ένα σκουριασμένο αυτοκίνητο δεν χαλάει απλώς την αισθητική της πόλης, είναι και μια μεγάλη πληγή για το περιβάλλον, καθώς αποτελεί πηγή περιβαλλοντικής ρύπανσης. Γι’ αυτό το λόγο, τα ακατάλληλα και επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία αυτοκίνητα προωθούνται σε πιστοποιημένες εγκαταστάσεις εναλλακτικής διαχείρισης οχημάτων, όπου ανακυκλώνεται το σύνολο των υλικών των οχημάτων σε ποσοστό που μπορεί να φτάσει ακόμα και το 98%.

Εν τω μεταξύ, οι ελεγκτές και οι καταγραφείς του Δήμου Αθηναίων συνεχίζουν τους εντατικούς ελέγχους και τις αυτοψίες στις επτά Δημοτικές Κοινότητες, καταγράφοντας τα εγκαταλελειμμένα σε δρόμους και πεζοδρόμια οχήματα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή