Θεσσαλονίκη: Οι μπανάνες από τον Ισημερινό «έκρυβαν» 82 κιλά κοκαΐνης

Θεσσαλονίκη: Οι μπανάνες από τον Ισημερινό «έκρυβαν» 82 κιλά κοκαΐνης

Οι ελεγκτές αξιοποίησαν πληροφορία, σύμφωνα με την οποία υπήρχαν ναρκωτικά σε ψυγείο με μπανάνες από Εκουαδόρ με παραλήπτη συγκεκριμένη εταιρεία στην Βουλγαρία

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μεγάλο φορτίο ναρκωτικών ουσιών εντόπισαν οι τελωνειακοί ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, κατόπιν συνεργασίας με την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Αστυνομίας στη Θεσσαλονίκη.

Ειδικότερα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, πρόκειται για φορτίο με 82 κιλά κοκαΐνη, που εντοπίστηκε στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης και αποτελεί μέρος μεγάλης παρτίδας του συγκεκριμένου ναρκωτικού. 

Θεσσαλονίκη: Οι μπανάνες από τον Ισημερινό «έκρυβαν» 82 κιλά κοκαΐνης-1

Οι ελεγκτές αξιοποίησαν πληροφορία, σύμφωνα με την οποία υπήρχαν ναρκωτικά σε ψυγείο με μπανάνες από το Εκουαδόρ με παραλήπτη συγκεκριμένη εταιρεία στην Βουλγαρία. 

Επιστράτευσαν μάλιστα τον ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο – ανιχνευτή, ο οποίος και εντόπισε το επίμαχο κοντέινερ. Ακολούθησε φυσικός έλεγχος, ο οποίος και βρήκε τα ναρκωτικά, και στη συνέχεια ελέγχθηκαν και τα 15 συνολικά εμπορευματοκιβώτια. 

Σημειώνεται ότι το κοντέινερ ήταν χωρίς σφραγίδα, η οποία προφανώς είχε αφαιρεθεί σε προγενέστερο χρόνο, πριν δηλαδή το κοντέινερ μεταφερθεί εκτός καραβιού. 

Επιπλέον, στο Εκουαδόρ βρέθηκαν 500 κιλά κοκαΐνη, σε φορτίο με μπανάνες, που είχαν ως τελικό παραλήπτη, την ίδια εταιρεία στην Βουλγαρία. Η υπόθεση βρίσκεται στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή