Οι διαδρομές της κοκαϊνης σε… αμπαλάζ μπανάνας

Οι διαδρομές της κοκαϊνης σε… αμπαλάζ μπανάνας

Δύο κατασχέσεις φορτίων κοκαΐνης, καμουφλαρισμένης μέσα σε μπανάνες, στο Εκουαδόρ, φαίνεται ότι λειτούργησαν τροχιοδεικτικά για την σημερινή κατάσχεση 82 κιλών στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο κατασχέσεις φορτίων κοκαΐνης, καμουφλαρισμένης μέσα σε μπανάνες, στο Εκουαδόρ, φαίνεται ότι λειτούργησαν τροχιοδεικτικά για την σημερινή κατάσχεση 82 κιλών που πραγματοποίησαν οι τελωνειακοί ελεγκτές της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, κατόπιν συνεργασίας με την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Αστυνομίας στη Θεσσαλονίκη.

Η 1η κατάσχεση ανάλογου φορτίου έγινε στο Εκουαδόρ στις 3 Οκτωβρίου. Είχε προορισμό τη Βουλγαρία και η υπόθεση είχε απασχολήσει τότε τα διεθνή ΜΜΕ.

Ακολουθεί, στις 15 Οκτωβρίου, νέα κατάσχεση 493 κιλών κοκαΐνης και πάλι σε… αμπαλάζ μπανάνας με προορισμό εκ νέου με τη Βουλγαρία. Υπήρξαν επίσης δύο συλλήψεις.

Η προανάκριση που ακολούθησε, καθώς οι συλληφθέντες απεδείχθησαν προφανώς «συνεργάσιμοι, οδήγησε στη δέσμευση άλλων 15 κοντέινερ με μπανάνες από το Εκουαδόρ που είχαν ήδη φορτωθεί σε container ship. 

Το δρομολόγιο που εκτέλεσε το πλοίο, όπως προκύπτει από τη φορτωτική είναι GUAYAQUIL (ECUADOR), RODMAN (PANAMA), GOIA TAURO (ITALIA), THESSALONIKI (GREECE)

Ετσι, φθάνουμε στην πρόσφατη επιχείρηση της Θεσσαλονίκης όπου δεσμεύθηκαν ως ύποπτα 15 κοντέινερ με επίσημο φορτίο «μπανάνες». Το ειδικό σκάνερ με τις ακτίνες x δεν κατάφερε να εντοπίσει ναρκωτικά. Θα πράξει όμως ο ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος, με αποτέλεσμα να πέσουν στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ τα 82 κιλά κοκαΐνης.

thessaloniki-oi-mpananes-apo-ton-isimerino-ekryvan-82-kila-koka-nis0

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή