Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: «Η Καρολάιν πέθανε βασανιζόμενη»

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: «Η Καρολάιν πέθανε βασανιζόμενη»

Καταπέλτης ο εισαγγελέας στην πρότασή του για τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο

2' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Bασανιστικό θάνατο επιφύλαξε στην 20χρονη Καρολάιν Κράουτς ο σύζυγός της Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, τον οποίον ο εισαγγελέας Γιώργος Νούλης με την εμπεριστατωμένη πρότασή του παραπέμπει για ανθρωποκτονία από πρόθεση, που τελέστηκε σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Το έγκλημα στα Γλυκά Νερά που συγκλόνισε την κοινή γνώμη περιγράφεται στις 24 σελίδες της εισαγγελικής πρότασης ως ένα έγκλημα στυγερό, που τελέστηκε με ψυχραιμία, ενώ σοκαριστική είναι η αδιαμφισβήτητη παραδοχή ότι το θύμα, η άτυχη Καρολάιν, δέχθηκε την επίθεση του συζύγου της όταν κοιμόταν και ήταν ανυποψίαστη.

Ο εισαγγελέας, βασιζόμενος πρωτίστως στα ευρήματα της ιατροδικαστικής έκθεσης αλλά και στις λεπτομερείς καταγραφές του ρολογιού του θύματος (smart watch), σημειώνει στο πόρισμά του πως ο θάνατος της Καρολάιν υπήρξε βασανιστικός, καθώς προκύπτει πεντάλεπτης διάρκειας επίμονη προσπάθεια του δράστη να πνίξει την 20χρονη και μάλιστα την ώρα που κοιμόταν.

Τα χαρακτηριστικά του εγκλήματος στα Γλυκά Νερά, κατά τον εισαγγελέα, παραπέμπουν σε έγκλημα εκ προμελέτης και σχεδιασμένο, που τελέστηκε σε ήρεμη κατάσταση, ενώ περιγράφει στη συνέχεια την πρωτοφανή προσπάθεια του δράστη να παραπλανήσει τις διωκτικές αρχές, σκηνοθετώντας ληστεία και αποδίδοντας σε υποτιθέμενους ληστές τον φόνο της συζύγου του.

«Η πεντάλεπτη διάρκεια του ασφυκτικού πνιγμού του θύματος, η εκ των προτέρων μεθόδευση της παύσης της λειτουργίας της κάμερας ασφαλείας της οικίας, ο αιφνιδιασμός του ανύποπτου θύματος, η εξαρχής σκηνοθεσία της εις βάρος του ληστείας και η προσχεδιασθείσα προσπάθεια παραπλάνησης των διωκτικών αρχών» αποτελούν, κατά τον εισαγγελέα, ισχυρότατα στοιχεία ενοχής του δράστη, ο οποίος, πέραν της ανθρωποκτονίας, παραπέμπεται να δικαστεί και για ζωοκτονία, αφού σκότωσε τον σκύλο της οικογένειας για να ενισχύσει την αληθοφάνεια του σεναρίου του περί ληστείας.

Παραπομπή σε δίκη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, που τελέστηκε σε ήρεμη ψυχική κατάσταση – Tα ευρήματα της ιατροδικαστικής έκθεσης και οι λεπτομερείς καταγραφές του ρολογιού του θύματος.

Σκηνοθεσία

Τα όσα ακολούθησαν του στυγερού εγκλήματος, όταν ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος είχε σκηνοθετήσει ληστεία και περιφερόταν στα τηλεοπτικά δίκτυα εκφράζοντας την πεποίθησή του ότι θα βρεθούν οι δολοφόνοι ληστές, περιγράφονται χωριστά στην εισαγγελική πρόταση, καθώς μία από τις κατηγορίες που αποδίδονται στον δράστη του στυγερού φονικού είναι και εκείνη της συνειδητής παραπλάνησης των διωκτικών αρχών. Αίσθηση και αποτροπιασμό προκαλεί το γεγονός ότι ο Αναγνωστόπουλος παρέστη, δήθεν θλιμμένος, στην κηδεία της Καρολάιν. Ενώ από την αξιολόγηση του συνόλου της δικογραφίας δεν προκύπτει κανενός είδους συνέργεια στο αποτρόπαιο έγκλημά του.

Αντίθετα, όλα τα στοιχεία της δικογραφίας συνηγορούν και μεγιστοποιούν την ομολογημένη ενοχή του, καθώς ο εισαγγελέας σημειώνει με έμφαση ότι το θύμα ήταν ανύποπτο όταν δέχθηκε την επίθεση, προσπάθησε να αμυνθεί, αλλά δεν τα κατάφερε.

Ενδεικτικό το απόσπασμα της εισαγγελικής πρότασης: «Το θύμα ήταν μόλις 20 ετών, ενώ εκείνος ήταν 13 χρόνια μεγαλύτερος, δεν είχε καμία αναστολή, αν και επρόκειτο για τη μητέρα του παιδιού του, ενώ ταυτόχρονα δεν υπήρχε αφορμή για την πράξη του, την οποία εκδήλωσε όταν το θύμα ήταν ανυποψίαστο και ανύποπτο, καθώς κοιμόταν ήδη για 2,5 ώρες».

Η εισαγγελική πρόταση θα απασχολήσει σύντομα το δικαστικό συμβούλιο, ενώ χθες το Πρωτοδικείο της Αθήνας αποφάσισε να αναθέσει οριστικά την επιμέλεια της μικρής Λυδίας στην οικογένεια της άτυχης Καρολάιν που ζει στην Αλόννησο, ενώ με την απόφαση δίνεται δικαίωμα επικοινωνίας στους γονείς του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, όμως κανένα δικαίωμα στον ίδιο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή