Με καλό καιρό ο Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας την Κυριακή

Με καλό καιρό ο Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας την Κυριακή

Στο πλευρό των θεατών και των δρομέων θα είναι ο καιρός κατά το μεγαλύτερο μέρος του Αυθεντικού Μαραθώνιου Δρόμου της Αθήνας αύριο

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο πλευρό των θεατών και των δρομέων θα είναι ο καιρός κατά το μεγαλύτερο μέρος του Αυθεντικού Μαραθώνιου Δρόμου της Αθήνας αύριο, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr.

Συγκεκριμένα, αραιές νεφώσεις που θα εναλλάσσονται με διαστήματα ηλιοφάνειας, θερμοκρασία μεταξύ 10 και 16 βαθμών Κελσίου, ασθενείς βόρειοι άνεμοι στα ανατολικά τμήματα της διαδρομής και σχεδόν άπνοια στα υπόλοιπα τμήματα, θα συνθέσουν την εικόνα του καιρού.

Μοναδικά αρνητικά στοιχεία θα είναι η σχετικά χαμηλή θερμοκρασία που αναμένεται κατά την έναρξη του Μαραθωνίου και η ελαφρά αυξημένη σχετική υγρασία.

Η πρόγνωση του καιρού

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, στη δυτική Ελλάδα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και κυρίως στο Ιόνιο σποραδικές καταιγίδες, όπου το βράδυ πιθανόν να είναι κατά τόπους ισχυρές. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν βροχές, από τις βραδινές ώρες στην ανατολική Πελοπόννησο και από τη νύχτα στην ανατολική Στερεά, τη Θεσσαλία και τη δυτική Μακεδονία.

Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα ανατολικά θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σημειωθούν κατά τόπους ομίχλες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νοτιοανατολικοί 3 με 4 και στο Ιόνιο 5 και από το απόγευμα τοπικά 6 μποφόρ. Στα ανατολικά θα είναι αρχικά μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία ανατολικών διευθύνσεων 3 με 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 15 με 17 βαθμούς, στα νότια ηπειρωτικά τους 18 με 20 και στα νησιά τους 19 με 22 βαθμούς Κελσίου.

Ειδήσεις σήμερα

Βίντεο: Τα μυστικά της μαραθώνιας διαδρομής

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή