ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γεωργαντάς: Ρεκόρ ραντεβού για τρίτη δόση εμβολιασμού

Από την Παρασκευή το βράδυ θα μπορούν οι πλήρως εμβολιασμένοι πολίτες, οι οποίοι έχουν συμπληρώσει 5,5 μήνες από τη δεύτερη δόση, να εισέρχονται στην σχετική πλατφόρμα και να κλείνουν ραντεβού για την ενισχυτική δόση. 

Γεωργαντάς: Ρεκόρ ραντεβού για τρίτη δόση εμβολιασμού

Σε επίπεδα ρεκόρ κινήθηκε χθες ο αριθμός πολιτών που έκλεισε ραντεβού για την τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού, σύμφωνα με τον υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργο Γεωργαντά.

Όπως είπε ο υπουργός, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, τα χθεσινά ραντεβού ανήλθαν σε 105.000, ενώ 27.000 πολίτες έκλεισαν ραντεβού για την πρώτη δόση.

Ο ίδιος δήλωσε, επίσης, ότι από την Παρασκευή το βράδυ θα μπορούν οι πλήρως εμβολιασμένοι πολίτες, οι οποίοι έχουν συμπληρώσει 5,5 μήνες από τη δεύτερη δόση, να εισέρχονται στην σχετική πλατφόρμα και να κλείνουν ραντεβού για την ενισχυτική δόση. 

Επιπλέον, ο κ. Γεωργαντάς ανέφερε ότι, τις επόμενες μέρες, θα ανοίξει η εφαρμογή για το μητρώο εμβολιασθέντων και το μητρώο νοσήσαντων εξωτερικού, εξηγώντας ότι με την εγγραφή σε αυτό, όσοι εμβολιάστηκαν ή νόσησαν στο εξωτερικό θα μπορούν να παίρνουν το ψηφιακό πιστοποιητικό και στη συνεχεία να κάνουν και την τρίτη δόση. 

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr