Ανδραβίδα: Πρόβλημα σε F-16 κατά την προσγείωση – Σώος ο πιλότος

Ανδραβίδα: Πρόβλημα σε F-16 κατά την προσγείωση – Σώος ο πιλότος

Όπως ανακοινώθηκε από το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας (ΓΕΑ), η εγκατάλειψη έγινε κατά τη διάρκεια της προσγείωσης του F-16 μετά από εκπαιδευτική πτήση

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σώος είναι ο χειριστής του αεροσκάφους F-16 Block 52+ της Πολεμικής Αεροπορίας, ο οποίος εγκατέλειψε επιτυχώς στο έδαφος το αεροσκάφος.

Όπως ανακοινώθηκε από το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας, το περιστατικό κατεγράφη κατά τη διάρκεια της προσγείωσης του F-16 μετά από εκπαιδευτική πτήση.

Ο πιλοτος μεταφέρθηκε για προληπτικούς λόγους στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας.

Σε ανακοίνωσή του, ο εκπρόσωπος Τύπου ΓΕΑ Σμήναρχος Κωνσταντίνος Γκουμάτσης αναφέρει για την πτώση του μαχητικού αεροσκάφους: «Την Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 15:40, κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης, ο Ιπτάμενος αεροσκάφους F-16 Block 52+, εγκατέλειψε επιτυχώς στο έδαφος το αεροσκάφος, κατά τη διάρκεια της προσγείωσης στο Αεροδρόμιο Ανδραβίδας. Ο χειριστής του αεροσκάφους μεταφέρεται αρχικά στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών και εν συνεχεία στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας, για προληπτικούς λόγους».

Το ατύχημα σημειώθηκε στις 15:40 εντός της αεροπορικής βάσης. 

Κατ. Σακελλαροπούλου

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Νικόλαο Παναγιωτόπουλο, προκειμένου να ενημερωθεί για τις συνθήκες του ατυχήματος του αεροσκάφους F-16 που συνετρίβη στην Ανδραβίδα.

Η κυρία Σακελλαροπούλου εξέφρασε την ικανοποίησή της για το γεγονός ότι ο πιλότος εξήλθε σώος. 

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή