Τήνος: Μαίνεται φωτιά σε χαμηλή βλάστηση, εκκενώθηκαν τρεις οικισμοί

Τήνος: Μαίνεται φωτιά σε χαμηλή βλάστηση, εκκενώθηκαν τρεις οικισμοί

Σπεύδουν άμεσα στο νησί πυροσβεστικές δυνάμεις από την Αττική

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανεξέλεγκτη μαίνεται το Σάββατο στο νησί της Τήνου πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση, με τις αρχές να δίνουν εντολή για την προληπτική εκκένωση τριών οικισμών.

Η πυρκαγιά ξέσπασε στο όρος Παράχραντος, στην περιοχή Λυχναφτιά, σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Πήρε γρήγορα διαστάσεις εξαιτίας των πολύ ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή, όπως ανέφερε σε δηλώσεις του στον Σκάι 100,3 ο δήμαρχος Τήνου, Γιάννης Σιώτος.

Με μήνυμα από το 112 ζητήθηκε από τους κατοίκους των περιοχών Λυχναφτιά, Αγία Βαρβάρα και Φέρο να εγκαταλείψουν προληπτικά τους οικισμούς τους.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική στο σημείο επιχειρούν 10 πυροσβέστες με πέντε οχήματα, ενώ ήδη μεταβαίνουν στην Τήνο ενισχύσεις από Αθήνα, Άνδρο και Σύρο.

Ταυτόχρονα με εντολή του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος αντιστρατήγου Στέφανου Κολοκούρη μεταβαίνει στο νησί κλιμάκιο της διεύθυνσης αντιμετώπισης εγκλημάτων εμπρησμού που θα διερευνήσει τα αίτια της πυρκαγιάς.

Ειδικότερα για την πυρκαγιά στην Τήνο μεταβαίνουν ακτοπλοϊκώς 15 πυροσβέστες με πέντε οχήματα από την Αττική συμπεριλαμβανομένης και μιας ομάδας πεζοπόρου τμήματος της Α΄ ΕΜΑΚ καθώς επίσης τέσσερις πυροσβέστες με δύο οχήματα από την Άνδρο και άλλοι τέσσερις πυροσβέστες με δύο οχήματα από την Σύρο.

Με πληροφορίες από: Πυροσβεστική Υπηρεσία, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Σκάι 100,3

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή