Πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού – Καρδίτσα: Έως 600 ευρώ η «ταρίφα»

Πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού – Καρδίτσα: Έως 600 ευρώ η «ταρίφα»

Από 300 έως 600 ευρώ κυμαινόταν η «ταρίφα» για τα πλαστά πιστοποιητικά που εξέδιδε το κύκλωμα, στο οποίο συμμετείχε και αστυνομικός

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από 300 έως 600 ευρώ κυμαινόταν η «ταρίφα», για τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού, από το Κέντρο Υγείας στον Παλαμά Καρδίτσας, που εξέδιδε κύκλωμα. Μάλιστα, πέντε από τα βασικά μέλη της σπείρας ήταν συγγενείς, εκ των οποίων ένας αστυνομικός. Για να δικαιολογήσουν τα χρήματα που εισέπρατταν, υποστήριζαν ότι επρόκειτο για δωρεές προκειμένου να φτιάξουν τον τάφο του πατέρα τους.

Δίωξη για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης

Η πρώτη δίωξη για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και άλλα σοβαρά αδικήματα σε σχέση με την έκδοση πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού ασκήθηκε από τις εισαγγελικές αρχές. Με βάση την παραγγελία του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Βασίλειου Πλιώτα, η Εισαγγελία άσκησε δίωξη για εγκληματική οργάνωση και σειρά άλλων αδικημάτων, κατά συνολικά 48 ατόμων που εμπλέκονται με τον ένα η τον άλλο τρόπο στην υπόθεση με τα πλαστά πιστοποιητικά, μια δίωξη πολύ σοβαρή, καθώς σχετίζεται άμεσα με την προστασία της δημόσιας υγείας και τη ζωή των πολιτών.

Η ποινική δίωξη περιλαμβάνει εκτός από το βαρύ αδίκημα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, που αφορά στον σκληρό πυρήνα εκείνων που οργάνωσαν και υλοποίησαν τη «φάμπρικα» με τα πλαστά, περί τα πέντε άτομα, σειρά άλλων επίσης σοβαρών αδικημάτων, όπως ξέπλυμα μαύρου χρήματος, δωροληψίες, δωροδοκίες, ψευδείς βεβαιώσεις, πλαστογραφίες και λοιπά, που βαρύνουν συνολικά τους 48 διωχθέντες.

Έρευνες και σε άλλες περιοχές της χώρας

Η υπόθεση των πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού στην περιοχή αποκαλύφθηκε όταν εντοπίστηκε 44χρονη διοικητική υπάλληλος, στο Κέντρο Υγείας Παλαμά Καρδίτσας, η οποία φέρεται να προμήθευσε ψευδή πιστοποιητικά σε περισσότερες από 34 περιπτώσεις πολιτών που θέλησαν να μην εμβολιαστούν.

Ωστόσο, η έρευνα για την έκδοση και χρήση πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού ή νόσησης συνεχίζεται και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας προς κάθε κατεύθυνση, με βάση και τη σχετική παραγγελία που έχει δώσει ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας, ο οποίος αμέσως μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης με επίκεντρο τον Παλαμά Καρδίτσας, είχε παρέμβει με στόχο την προστασία της υγείας των πολιτών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή