«Άξιον εστί το έργο» του κ.κ. Βαρθολομαίου

«Άξιον εστί το έργο» του κ.κ. Βαρθολομαίου

Λαμπρή εκδήλωση της Αδελφότητας Οφφικαλίων προς τιμήν του Οικουμενικού Πατριάρχη

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Αξιον εστί το έργο σας»: με τη φράση αυτή η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου ολοκλήρωσε την ομιλία της στη χθεσινή εκδήλωση της Αδελφότητας Οφφικαλίων προς τιμήν του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου, με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων από την ανάδειξή του στον πατριαρχικό θρόνο. «Τώρα που συμπληρώνονται τόσες δεκαετίες στον δρόμο της προσπάθειας και της αφοσίωσης, ανήκετε ήδη στα πρόσωπα εκείνα που ενσαρκώνουν την πνευματική και ιστορική συνέχεια της οικουμενικότητας του ελληνισμού. Επιπλέον όμως, χάρη στη λαμπρή σας μόρφωση και στις σπάνιες πνευματικές και διοικητικές ικανότητές σας, στα 30 χρόνια της πατριαρχικής διακονίας και τα 60 συνολικά της ιεροσύνης σας αφήνετε πλέον ανεξίτηλο το αποτύπωμά σας στην Εκκλησία, ακόμα και πέρα από τα όρια της ορθοδοξίας και του ελληνόφωνου χώρου», τόνισε η κ. Σακελλαροπούλου.

Ιδιαίτερη αναφορά στην ανάδειξη του Οικουμενικού Πατριάρχη «σε ένα πρόσωπο παγκόσμιας ακτινοβολίας, πέρα από εθνότητες και θρησκείες» έκανε στον χαιρετισμό του στην εκδήλωση ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος υπογράμμισε τη συμβολή του κ.κ. Βαρθολομαίου στον διαθρησκευτικό διάλογο, τις καίριες παρεμβάσεις του για την αντιμετώπιση της οικολογικής καταστροφής, αλλά και τη σταθερή υποστήριξη της επιστήμης στη μάχη με την πανδημία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή