ΑΙΑΣ: Νέο πλοίο στον στόλο του Πολεμικού Ναυτικού (εικόνες)

ΑΙΑΣ: Νέο πλοίο στον στόλο του Πολεμικού Ναυτικού (εικόνες)

Το νέο πλοίο σκάφος ειδικό για τον εν πλω ανεφοδιασμό άλλων σκαφών του Στόλου με καύσιμα και εφόδια αποτελεί μία ακόμα δωρεά του Ιδρύματος «Αικ. Λασκαρίδη»

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο στόλο του Πολεμικού Ναυτικού εντάχθηκε το Πλοίο Γενικής Υποστήριξης «ΑΙΑΣ», η τελετή ονοματοδοσίας του οποίου πραγματοποιήθηκε σήμερα στις εγκαταστάσεις του Ναυστάθμου Σαλαμίνας.

ΑΙΑΣ: Νέο πλοίο στον στόλο του Πολεμικού Ναυτικού (εικόνες)-1

Το νέο πλοίο σκάφος ειδικό για τον εν πλω ανεφοδιασμό άλλων σκαφών του Στόλου με καύσιμα και εφόδια αποτελεί μία ακόμα δωρεά του Ιδρύματος «Αικ. Λασκαρίδη» στο Πολεμικό Ναυτικό.

Στην τελετή παρευρέθηκε και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η οποία έγραψε στο βιβλίο επισκεπτών του πλοίου: «Σε μια εμβληματική χρονιά για την Ελλάδα, 200 χρόνια μετά την έναρξη της Επανάστασης του 1821, ένα νέο πλοίο, το πλοίο γενικής υποστήριξης “ΑΙΑΣ”, εντάσσσεται στη δύναμη του στόλου μας. Είμαι βέβαιη ότι ο Κυβερνήτης και το πλήρωμα θα εκπληρώσουν το καθήκον τους ακέραιο, προστατεύοντας την πατρίδα στο Αιγαίο, τη Μεσόγειο και όπου αλλού χρειασθεί. Εύχομαι να έχουν πάντοτε καλά ταξίδια, σε ήρεμες θάλασσες, με τον Άγιο Νικόλαο στην πλώρη τους».

ΑΙΑΣ: Νέο πλοίο στον στόλο του Πολεμικού Ναυτικού (εικόνες)-2

Το ΠΓΥ ΑΙΑΣ είναι μήκους περίπου 85 μέτρων και εκτοπίσματος 4.426 τόνων και είναι ναυπηγημένο για εκτέλεση αποστολών υποστήριξης επιχειρήσεων πλατφορμών άντλησης πετρελαίου (Platform Support Vessel) στην ανοικτή θάλασσα. Έχει μέγιστη ταχύτητα 16 κόμβων και διαθέτει μεγάλη μεταφορική ικανότητα στο ανοικτό του κατάστρωμα των 1000 τετραγωνικών μέτρων.

ΑΙΑΣ: Νέο πλοίο στον στόλο του Πολεμικού Ναυτικού (εικόνες)-3

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή