Polaris 2021: Εντυπωσιακές εικόνες από τη γαλλική αεροναυτική άσκηση – Συμμετείχε η φρεγάτα «Αδρίας»

Polaris 2021: Εντυπωσιακές εικόνες από τη γαλλική αεροναυτική άσκηση – Συμμετείχε η φρεγάτα «Αδρίας»

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με απόλυτη επιτυχία διεξήχθη η πολυεθνική Αεροναυτική Άσκηση της Γαλλίας με την επωνυμία «Polaris 2021», που πραγματοποιήθηκε στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της Δυτικής Μεσογείου, με την συμμετοχή Ναυτικών Μονάδων της Γαλλίας, της Ελλάδας, του Ηνωμένου Βασιλείου, των ΗΠΑ, της Ισπανίας και της Ιταλίας.

Polaris 2021: Εντυπωσιακές εικόνες από τη γαλλική αεροναυτική άσκηση – Συμμετείχε η φρεγάτα «Αδρίας»-1

Η «Polaris 2021», στην οποία οι Ένοπλες Δυνάμεις συμμετείχαν με την Φρεγάτα «Αδρίας», ήταν άσκηση τύπου LIVEX Δύναμης Κρούσης του Αεροπλανοφόρου «CHARLES DE GAULLE» (Carrier Strike Group – CSG) υπό τη Διοίκηση των Γαλλικών Ναυτικών Δυνάμεων, με σκοπό την παροχή προκεχωρημένης εκπαίδευσης στο σύνολο των ναυτικών μορφών πολέμου.

Polaris 2021: Εντυπωσιακές εικόνες από τη γαλλική αεροναυτική άσκηση – Συμμετείχε η φρεγάτα «Αδρίας»-2

Η Άσκηση ξεκίνησε στις 18 Νοεμβρίου 2021, διεξήχθη σε 4 Φάσεις και περιελάμβανε εκπαίδευση εν όρμω και διεξαγωγή συντονιστικών συσκέψεων, εκπαίδευση εν πλω με διεξαγωγή τεχνικών αντικειμένων, εκτέλεση Τακτικού Παιγνίου, και τέλος απενημέρωση των συμμετεχόντων επί του πλοίου αμφίβιων επιχειρήσεων του Γαλλικού Πολεμικού Ναυτικού «FS TONNERRE».

Polaris 2021: Εντυπωσιακές εικόνες από τη γαλλική αεροναυτική άσκηση – Συμμετείχε η φρεγάτα «Αδρίας»-3

Όπως ανέφερε το ΓΕΕΘΑ, η πραγματοποίηση της Άσκησης «Polaris 2021» αποσκοπούσε στην βελτίωση του επιπέδου εκπαίδευσης και μαχητικής ικανότητας των συμμετεχόντων ως προς την αντιμετώπιση σύγχρονων απειλών, με παράλληλη επαύξηση του επιπέδου διαλειτουργικότητάς τους. Η δε συμμετοχή της Ελλάδας σε αυτήν εντάσσεται στον ευρύτερο σχεδιασμό του ΓΕΕΘΑ ως προς τις διεθνείς συνεργασίες των Ενόπλων Δυνάμεων, και ενισχύει την διμερή στρατιωτική συνεργασία Ελλάδας – Γαλλίας στο πλαίσιο της εγκαθίδρυσης Στρατηγικής Εταιρικής σχέσης στην Άμυνα και την Ασφάλεια.

Polaris 2021: Εντυπωσιακές εικόνες από τη γαλλική αεροναυτική άσκηση – Συμμετείχε η φρεγάτα «Αδρίας»-4
Polaris 2021: Εντυπωσιακές εικόνες από τη γαλλική αεροναυτική άσκηση – Συμμετείχε η φρεγάτα «Αδρίας»-5
Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή