ΤΕΒΑ: Συνεχίζεται η επισιτιστική βοήθεια με ένταξη στο νέο ΕΣΠΑ

ΤΕΒΑ: Συνεχίζεται η επισιτιστική βοήθεια με ένταξη στο νέο ΕΣΠΑ

Στο νέο ΕΣΠΑ 2021-2027, το ΤΕΒΑ θα συνεχίσει τη λειτουργία του εντασσόμενο στην Ειδική Προτεραιότητα «Επισιτιστική Βοήθεια και Αντιμετώπιση της υλικής στέρησης», με προϋπολογισμό 400 εκατ. ευρώ

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από το 2015 μέχρι σήμερα, μέσω του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους, έχουν διανεμηθεί συνολικά 59.828,01 τόνοι τροφίμων και 19.989.411 τεμάχια βασικών υλικών αγαθών. Οι δε ωφελούμενοι ξεπερνούν τα 400.000 άτομα (ή τις 250.000 οικογένειες). Πρόκειται για ένα τιτάνιο έργο, στο οποίο συμμετέχουν 57 κοινωνικές συμπράξεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και περισσότεροι από 600 τοπικοί εταίροι.

Μάλιστα, ο συνολικός προϋπολογισμός του Επιχειρησιακού Προγράμματος για την περίοδο 2014-2020 ανήλθε στα 330 εκατ. ευρώ, στα οποία προστέθηκαν ακόμη 62 εκατ. ευρώ για τη διετία 2021-2022 λόγω των έκτακτων αναγκών που προκάλεσε η πανδημία.

Αξίζει, δε, να αναφερθεί ότι στο νέο ΕΣΠΑ 2021-2027, το Τ.Ε.Β.Α. θα συνεχίσει τη λειτουργία του εντασσόμενο στο τομεακό Πρόγραμμα «Ανθρώπινο Δυναμικό και Κοινωνική Συνοχή 2021-2027» και στην Ειδική Προτεραιότητα «Επισιτιστική Βοήθεια και Αντιμετώπιση της υλικής στέρησης», με προϋπολογισμό 400 εκατ. ευρώ.

Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα, ο κ. Αριστοτέλης Βαβουγυιός, πρόεδρος και γενικός διευθυντής του ΕΙΕΑΔ (διαχειριστική Αρχή του ΤΕΒΑ) ανέφερε ότι «πρωταρχικό μέλημα του ΕΙΕΑΔ ως διαχειριστική αρχή του ΤΕΒΑ υπό την εποπτεία του Υπουργού Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Κωστή Χατζηδάκη, είναι η πλήρης και αποτελεσματική λειτουργία του Ταμείου, ώστε με επιταχυνόμενες διαδικασίες και με συνεχείς παραδόσεις τροφίμων και βασικών υλικών αγαθών στους δικαιούχους, να συμβάλει αποφασιστικά στην αντιμετώπιση των συνεπειών της κρίσης και να αποτελέσει ασπίδα για τους άπορους και κοινωνικά ευάλωτους συμπολίτες μας».

«Η Μάχη που πρέπει να δώσουμε δεν είναι κατά του πλούτου, αλλά κατά της φτώχειας», πρόσθεσε.  

Να σημειωθεί ότι το Ε.Ι.Ε.Α.Δ. συντονίζει ένα πανελλαδικό δίκτυο διανομής επισιτιστικής βοήθειας και βασικών υλικών αγαθών στους απόρους, στο οποίο συμμετέχουν 57 κοινωνικές συμπράξεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και πάνω από 600 τοπικοί εταίροι, ενώ όσα αποθέματα μένουν αδιανέμητα προωθούνται σε συσσίτια, που από την έναρξη υλοποίησης του προγράμματος έως σήμερα απέδωσαν 14.949.910 ζεστά γεύματα.

Τη μεγάλη σπουδαιότητα των δράσεων του ΤΕΒΑ για την ανακούφιση των πολιτών που είναι ή βρίσκονται σε κίνδυνο ακραίας φτώχειας, υπογράμμισε ο γ.γ. Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Καταπολέμησης της Φτώχειας, Γιώργος Σταμάτης.

Όπως ανέφερε, «το ΤΕΒΑ ως πανευρωπαϊκό πρόγραμμα με συγκεκριμένη στόχευση, αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του συνολικού και συνεκτικού προγράμματος της κυβέρνησης  στον τομέα της κοινωνικής και προνοιακής πολιτικής για τη στήριξη των ευάλωτων κοινωνικά ομάδων. Το κοινωνικό κράτος θα είναι δίπλα σε όσους το έχουν ανάγκη».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή