Δικαστικό θρίλερ με Ισραηλινό επιχειρηματία

Δικαστικό θρίλερ με Ισραηλινό επιχειρηματία

Δικαστικό θρίλερ με «πρωταγωνιστή» Ισραηλινό επιχειρηματία, βρίσκεται σε εξέλιξη τις τελευταίες εβδομάδες επί ελληνικού εδάφους.

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δικαστικό θρίλερ με «πρωταγωνιστή» Ισραηλινό επιχειρηματία, βρίσκεται σε εξέλιξη τις τελευταίες εβδομάδες επί ελληνικού εδάφους.

Ο επιχειρηματίας συνελήφθη στις 23 Νοεμβρίου στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» όταν στη διάρκεια διαβατηριακού ελέγχου, προέκυψε ότι εις βάρος του εκκρεμεί διεθνές ένταλμα της Interpol Ρουμανίας για την κατηγορία της απάτης.

Ο Ισραηλινός πολυεκατομμυριούχος παρέμεινε για δύο εικοσιτετράωρα στα κρατητήρια του αεροδρομίου και στη συνέχεια οδηγήθηκε ενώπιον του εισαγγελέα Εφετών σε εκτέλεση του διεθνούς εντάλματος σύλληψης.

Αφέθηκε ωστόσο ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα έως ότου η υπόθεσή του δικαστεί από το Συμβούλιο Εφετών.

Πάντως, όπως προκύπτει από έγγραφα που τέθηκαν υπόψη της «Κ» στα τέλη Οκτωβρίου και έπειτα από συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής, η Interpol έκρινε άκυρο το ένταλμα σε βάρος του Στάινμετζ θεωρώντας το «πολιτικά υποκινούμενο».

Κατά πληροφορίες, η «ερυθρά αγγελία» αφορούσε αφορούσε σε υπόθεση απάτης σχετικά με εκτάσεις γης που κρατικοποιήθηκαν κατά την κομμουνιστική περίοδο.

Πηγές κοντά στο θέμα ανέφεραν ότι η σύλληψη του Στάινμετζ οφείλεται στην καθυστερημένη ενημέρωση των πληροφοριακών συστημάτων και ότι η εκδίκαση του αιτήματος έκδοσης έχει τυπικό χαρακτήρα. Στο μεταξύ, ο επιχειρηματίας κινείται ελεύθερος με μόνο περιοριστικό όρο την απαγόρευση εξόδου του από τη χώρα. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή