Μήνυμα 112 σε πολλές περιοχές: Προειδοποίηση για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα

Μήνυμα 112 σε πολλές περιοχές: Προειδοποίηση για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα

Μήνυμα του 112 στους κατοίκους του Ιονίου, της Ηπείρου, της Θεσσαλίας, της Στερεάς Ελλάδας και της Πελοποννήσου για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα από τα ξημερώματα του Σαββάτου

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προειδοποιητικό μήνυμα μέσω του 112 εστάλη το βράδυ της Παρασκευής σε πολλές περιοχές της χώρας λόγω των επικείμενων επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

Ειδικότερα, στο μήνυμα της Πολιτικής Προστασίας σημειώνονται τα εξής: Προειδοποίηση για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα σε νησιά του Ιουνίου, την Ήπειρο, την Θεσσαλία, σε περιοχές της Στερεάς Ελλάδας και της Πελοποννήσου από τα ξημερώματα Σαββάτου.

Οι πολίτες καλούνται να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και να ακολουθήσουν τις οδηγίες Αρχών

Το μήνυμα που εστάλη:

Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων φαινομένων

Σε εξέλιξη βρίσκεται το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει τη χώρα, με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία να αναβαθμίζει την προειδοποίησή της.

Όπως τονίζεται, το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού τροποποιείται και αναβαθμίζεται σε δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, καθώς τα προβλεπόμενα ύψη βροχής για το Σάββατο (11-12-2021) είναι πολύ υψηλά στο Ιόνιο και σε μεγάλο μέρος της ηπειρωτικής χώρας.

Παράλληλα στα πελάγη θα πνέουν θυελλώδεις νότιοι νοτιοδυτικοί άνεμοι που πρόσκαιρα θα φτάσουν τα 8 με 9 μποφόρ κυρίως στο Αιγαίο.

Διευκρινίζεται ότι αναφορικά με τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες, τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα θα επηρεάσουν:

Α. Από τα ξημερώματα του Σαββάτου το Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά. Βαθμιαία το κύμα της κακοκαιρίας θα επηρεάσει την Πελοπόννησο καθώς και τα δυτικά τμήματα της Θεσσαλίας και της ανατολικής Στερεάς, ενώ το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Β. Τις απογευματινές και βραδινές ώρες την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το βορειοανατολικό Αιγαίο, με εξασθένηση από τα ξημερώματα της Κυριακής.

Γ. Σημειώνεται ότι το πέρασμα της διαταραχής από την ανατολική Στερεά (Εύβοια και Αττική) προσδιορίζεται τις απογευματινές – πρώτες βραδινές ώρες του Σαββάτου, χωρίς να προβλέπονται ιδαίτερα μεγάλα ύψη βροχής.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή