Η δεκαήμερη μάχη του Γιώργου Τράγκα στη ΜΕΘ

Η δεκαήμερη μάχη του Γιώργου Τράγκα στη ΜΕΘ

Εφυγε από τη ζωή χθες τα ξημερώματα, σε ηλικία 72 ετών και ύστερα από δεκαήμερη μάχη με την COVID-19 στη μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου «Σωτηρία», ο δημοσιογράφος και επικεφαλής του κινήματος «Ελεύθεροι Ανθρωποι» Γιώργος Τράγκας.

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εφυγε από τη ζωή χθες τα ξημερώματα, σε ηλικία 72 ετών και ύστερα από δεκαήμερη μάχη με την COVID-19 στη μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου «Σωτηρία», ο δημοσιογράφος και επικεφαλής του κινήματος «Ελεύθεροι Ανθρωποι» Γιώργος Τράγκας. Ο ίδιος είχε επιλέξει να μην εμβολιαστεί έναντι του SARS-CoV-2 παρά το γεγονός ότι είχε υποκείμενο νόσημα και το οποίο συγκαταλέγεται στους βασικούς παράγοντες κινδύνου για σοβαρή νόσηση από COVID-19.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το νοσοκομείο «Σωτηρία», ο Γιώργος Τράγκας εισήχθη σε κλινική του νοσοκομείου το βράδυ της 4ης Δεκεμβρίου με βαριά αναπνευστική ανεπάρκεια. Λίγες ώρες μετά την εισαγωγή του στο νοσοκομείο, και λόγω της σοβαρής κατάστασης της υγείας του διεκομίσθη στη μονάδα εντατικής θεραπείας. Την περασμένη Πέμπτη υπέστη καρδιακό επεισόδιο και την Παρασκευή, η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε περαιτέρω και χρειάστηκε να διασωληνωθεί.

Την Παρασκευή η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε και χρειάστηκε να διασωληνωθεί – Απεβίωσε σε ηλικία 72 ετών.

Ο Γιώργος Τράγκας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1949. Στη μακρά δημοσιογραφική του πορεία εργάστηκε σε πολλές εφημερίδες, τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς, και στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. Διετέλεσε εκδότης των εφημερίδων «Χώρα» και «Ανεξαρτησία» και του περιοδικού Crash, υπήρξε ιδιοκτήτης του τηλεοπτικού σταθμού Κανάλι 10. Από τις εκδοτικές προσπάθειες στον χώρο ήταν και η επανέκδοση της εφημερίδας «Βραδυνή». Τον Φεβρουάριο του 2021 ανακοίνωσε την ίδρυση του πολιτικού κόμματος «Ελεύθεροι Ανθρωποι», στο οποίο τέθηκε επικεφαλής.

Η Ενωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών εξέφρασε τα συλλυπητήριά της στη σύζυγο και στους δύο γιους του Γιώργου Τράγκα. Oπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, «στη μακρόχρονη δημοσιογραφική του πορεία, ο Γιώργος Τράγκας άφησε το ιδιαίτερο στίγμα του, με την έντονη προσωπικότητα και τον δυναμικό του χαρακτήρα. Επί δεκαετίες έδινε τις δικές του δημοσιογραφικές μάχες, ως καυστικός σχολιαστής της πολυτάραχης ελληνικής πολιτικής σκηνής».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή