ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ

Καιρός: Άνοδος της θερμοκρασίας – Πού θα βρέξει τη Δευτέρα

Η πλήρης πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για τις 20 Δεκεμβρίου

Καιρός: Άνοδος της θερμοκρασίας – Πού θα βρέξει τη Δευτέρα

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα δυτικά, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη, με πρόσκαιρες τοπικές βροχές και νωρίς το πρωί λίγα χιόνια στα ορεινά της Κρήτης προβλέπει για τη Δευτέρα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Από το απόγευμα της Δευτέρας οι νεφώσεις στα κεντρικά και βόρεια θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5, τοπικά έως 6 και στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της και θα φτάσει στα βόρεια τους 11 και στην υπόλοιπη χώρα τους 13 με 15 βαθμούς Κελσίου. Ωστόσο τις πρωινές και βραδινές ώρες κατά τόπους στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός, ο οποίος θα είναι τοπικά ισχυρός στα βόρεια.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως τις απογευματινές ώρες, με πρόσκαιρες τοπικές βροχές ή χιονόνερο και λίγα χιόνια κυρίως στα ορεινά – ημιορεινά της δυτικής Μακεδονίας και της Θράκης. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στην κεντρική Μακεδονία τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -3 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πρόσκαιρες τοπικές βροχές και από το απόγευμα λίγα χιόνια στα ορεινά της Ηπείρου. Ο άνεμοι θα είναι δυτικοί-βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρκαι η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά και ανατολική Πελοπόννησο θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις που από το απόγευμα στα βόρεια θα αυξηθούν με πρόσκαιρες τοπικές βροχές και τη νύχτα λίγα χιόνια στα ορεινά της Θεσσαλίας. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί 3 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κινηθεί μεταξύ 1 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στην Κρήτη, όπου θα σημειωθούν πρόσκαιρες τοπικές βροχές και νωρίς το πρωί λίγα χιόνια στα ορεινά. Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί-βορειοδυτικοί 4 με 6 και στην Κρήτη πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες τοπικές βροχές κυρίως στα Δωδεκάνησα τις πρωινές ώρες και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου τις βραδινές ώρες. Στα βόρεια οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία από βόρειες διευθύνσεις έως 5 με 6 μποφόρ, ενώ στα νότια βορειοδυτικοί 5 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Ειδικά για την Εύβοια προβλέπονται λίγες νεφώσεις που από το βράδυ θα αυξηθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί 3 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ, με το θερμόμετρο μεταξύ 2 και 13 βαθμών Κελσίου.

Ο καιρός στην Αττική

Στην Αττική θα υπάρχουν μόνο λίγες νεφώσεις που από το βράδυ θα αυξηθούν. Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί-βορειοδυτικοί 3 με 4 και τοπικά έως 5 μποφόρ, και η θερμοκρασία από 2 έως 13 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις κυρίως το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία από -1 έως 10 βαθμούς.