ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ηράκλειο: Αφαίρεση άδειας στον φαρμακοποιό που συνελήφθη για πλαστά rapid test

Καταπέλτης ήταν η απόφαση του Αυτόφωρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ηρακλείου για τον 59χρονο φαρμακοποιό, ο οποίος συνελήφθη για τα εικονικά rapid tests

Ηράκλειο: Αφαίρεση άδειας στον φαρμακοποιό που συνελήφθη για πλαστά rapid test

Καταπέλτης ήταν η απόφαση του Αυτόφωρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ηρακλείου για τον 59χρονο φαρμακοποιό, ο οποίος συνελήφθη για τα εικονικά rapid tests.

Παρά το γεγονός ότι από την πλευρά του δικηγόρου του ζητήθηκε νέα αναβολή, το Δικαστήριο απέρριψε το αίτημα και προχώρησε στην εκδίκαση της υπόθεσης.

Στον κατηγορούμενο επιβλήθηκε συνολική ποινή φυλάκισης 27 μηνών, με 3ετή αναστολή και χρηματική ποινή 360 ημερήσιες μονάδες, προς 10 ευρώ την μονάδα.

Η αναστολή δόθηκε υπό τον όρο της καταβολής 1000 ευρώ υπέρ της μονάδας Covid του ΠΑΓΝΗ, ενώ και η έφεση έχει αναστέλλουσα δύναμη υπό τον όρο της καταβολής χρηματικής εγγύησης 2000 ευρώ.

Το σημαντικότερο ωστόσο είναι το γεγονός ότι το δικαστήριο διέταξε την απαγόρευση άσκησης επαγγέλματος για 6 μήνες

Υπενθυμίζεται πως η δίωξη σε βάρος του 59χρονου αφορά την έκδοση ψευδών ιατρικών πιστοποιήσεων, αλλά και την παραβίαση μέτρων για την πρόληψη ασθενειών, από τις οποίες μπορεί να προκύψει κίνδυνος μετάδοσης σε αόριστο αριθμό ανθρώπων. 

Πηγή: cretalive.gr