ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πυρκαγιά στο Μάτι: Δικάζεται ο Ματθαιόπουλος για προσπάθεια συγκάλυψης ευθυνών

Πυρκαγιά στο Μάτι: Δικάζεται ο Ματθαιόπουλος για προσπάθεια συγκάλυψης ευθυνών

Ενώπιον του Α’ τριμελούς Πλημελειοδικείου θα παρουσιαστεί σήμερα ο πρώην Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Βασίλης Ματθαιόπουλος, ο οποίος θα δικαστεί για τα αδικήματα της παράβασης καθήκοντος και της απόπειρας παράνομης βίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η δίκη του πρώην αρχηγού της Πυροσβεστικής που διώκεται ποινικά για προσπάθεια συγκάλυψης των ευθυνών για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι με τους 102 νεκρούς και τους τουλάχιστον 32 βαριά τραυματισμένους, θα οδηγηθεί σε αναβολή.

Υπενθυμίζεται πως ο εισαγγελέας πρωτοδικών Νίκος Αντωναράκος, μετά τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης με αφορμή μήνυση που είχε υποβάλει ο πραγματογνώμονας Δημήτρης Λιότσιος άσκησε σε βάρος του Βασίλη Ματθαιόπουλου ποινική δίωξη για παράβαση καθήκοντος και απόπειρα παράνομης βίας (πλημμελήματα).

Ο πραγματογνώμονας Δημήτρης Λιότσος, ο οποίος είχε οριστεί από την Εισαγγελία της Αθήνας στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης για την αναζήτηση ποινικών ευθυνών για την πρωτοφανή τραγωδία, με τη μήνυσή του, αλλά και με τις καταθέσεις που είχε δώσει στον ανακριτή Αθανάσιο Μαρνέρη, ο οποίος διενήργησε την έρευνα, κατήγγειλε επί της ουσίας ότι δέχθηκε πιέσεις προκειμένου να συγκαλύψει τους υπεύθυνους για την πυρκαγιά στο Μάτι.

Ο Δ. Λιότσος, ο οποίος αποτελεί και από τους βασικούς μάρτυρες στην υπόθεση για το φονική πυρκαγιά στο Μάτι, είχε στραφεί με τη μήνυσή του σε βάρος του πρώην αρχηγού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βασίλη Ματθαιόπουλου, αλλά και κατά παντός άλλου υπευθύνου που ενδεχομένως προέκυπτε στη διάρκεια της εισαγγελικής έρευνας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο συγκεκριμένος πραγματογνώμονας προσκόμισε στις εισαγγελικές αρχές και την ηχογραφημένη συνομιλία του με τον κ. Ματθαιόπουλο.

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr