Φολέγανδρος: Στους τρεις οι νεκροί του ναυαγίου – Συνεχίζονται οι έρευνες για αγνοούμενους

Φολέγανδρος: Στους τρεις οι νεκροί του ναυαγίου – Συνεχίζονται οι έρευνες για αγνοούμενους

Οι σοροί δύο ακόμη ανδρών εντοπίστηκαν το μεσημέρι από τη θαλάσσια περιοχή νότια της Φολέγανδρου, μετά τη βύθιση σκάφους που μετέφερε άγνωστο αριθμό μεταναστών τα ξημερώματα

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι σοροί δύο ακόμη ανδρών εντοπίστηκαν το μεσημέρι από τη θαλάσσια περιοχή νότια της Φολέγανδρου, μετά τη βύθιση σκάφους που μετέφερε άγνωστο αριθμό μεταναστών τα ξημερώματα.

Έως τώρα έχουν διασωθεί 12 μετανάστες (επτά άνδρες, τέσσερις έφηβοι και μία γυναίκα), ενώ το πρωί εντοπίστηκε και μία σορός άνδρα που μεταφέρθηκε στη Σαντορίνη.

Όλοι οι διασωθέντες έχουν μεταφερθεί για προληπτικούς λόγους στο νοσοκομείο της Σαντορίνης, ενώ κατά δήλωσή τους ανέφεραν ότι το σκάφος στο οποίο επέβαιναν μαζί με άλλα άτομα βυθίστηκε.

Οι έρευνες στη θαλάσσια περιοχή συνεχίζονται, από ένα πλωτό ανοιχτής θαλάσσης του Λιμενικού, τρία πλωτά παραπλέοντα πλοία και ιδιωτικά σκάφη.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσαν αρχικά κάποιοι εκ των μεταναστών επιβαινόντων, στο σκάφους που βυθίσθηκε επέβαιναν περίπου 30 άτομα, ενώ σύμφωνα με δήλωση ενός άλλου διασωθέντα επέβαιναν περίπου 50 άτομα.

Να σημειωθεί ότι μόνο δύο από τους δώδεκα διασωθέντες φορούσαν σωσίβιο, ενώ το σκάφος που βυθίστηκε φέρεται να μην διέθετε σωστικό ή άλλο εξοπλισμό ασφαλείας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις σήμερα

Φολέγανδρος: Φόβοι για πολύνεκρο ναυάγιο – Αγνοούνται δεκάδες μετανάστες

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή