Κορωνοϊός: Μέτρα μετά την Πρωτοχρονιά – Τι εξετάζει η Επιτροπή

Κορωνοϊός: Μέτρα μετά την Πρωτοχρονιά – Τι εξετάζει η Επιτροπή

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μετά την Πρωτοχρονιά αναμένεται να επιβληθεί το νέο σετ μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοιού, σύμφωνα με το επικρατέστερο σενάριο. Η επιτροπή των ειδικών συνεδριάζει αύριο Δευτέρα, με την κυβέρνηση να αναμένει τις εισηγήσεις τους.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το νέο, δεύτερο πακέτο μέτρων θα περιλαμβάνει περιορισμούς στην διασκέδαση, καθώς επί τάπητος έχει τεθεί η πρόταση για απαγόρευση ορθίων πελατών και η απαγόρευση μουσικής (μέτρο που ενδεχομένως θα επηρεάσει και την εστίαση στην οποία υπάρχει μουσική, ειδικά ζωντανή). Ανοικτό παραμένει το ενδεχόμενο παρέμβασης στο ωράριο λειτουργίας, με τα μαγαζιά να κλείνουν στις 23:00 ή 12 τα μεσάνυχτα.

Την ίδια ώρα, δεν αποκλείεται μέτρο επέκτασης της τηλεργασίας.

Όσον αφορά στα σχολεία, οι ειδικοί έχουν αναφέρει πως δεν θα προχωρήσουν σε αλλαγή πρωτοκόλλου, αφού το ήδη υπάρχον είναι αρκετά αυστηρό και αποδίδει. Συζητείται πάντως η αναστολή εκδρομών.

Δύο είναι τα σενάρια όσον αφορά στα γήπεδα, με τους ειδικούς να προσανατολίζονται είτε σε περιορισμό της πληρότητας είτε σε διεξαγωγή των αγώνων χωρίς θεατές.

Σε κάθε περίπτωση, όλα θα εξαρτηθούν από το πώς θα τηρηθούν τα μέτρα.

Ειδήσεις σήμερα

Η Όμικρον δεκαπλασιάστηκε σε 4 ημέρες στην Αττική

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή