Κορωνοϊός: 120.000 νέα ραντεβού για εμβολιασμό παιδιών 5-11 ετών

Κορωνοϊός: 120.000 νέα ραντεβού για εμβολιασμό παιδιών 5-11 ετών

Η τακτική ενημέρωση για τον εμβολιασμό στην χώρα μας

2' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνεχίζονται από τις 3 Ιανουαρίου οι εμβολιασμοί των παιδιών ηλικίας 5-11 ετών, όπως έγινε γνωστό στο πλαίσιο της τακτικής ενημέρωσης για την πορεία του εμβολιασμού στην Ελλάδα.

Ο Γ.Γ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, είπε ότι ήδη άνοιξαν 120.000 ραντεβού για αυτή την ηλικιακή ομάδα εντός του Ιανουαρίου, ενώ πρόσθεσε ότι έχουν ήδη προγραμματιστεί περισσότερα από 40.000 ραντεβού για εμβολιασμό παιδιών ηλικίας 5-11 ετών. Ο ίδιος έκανε γνωστό ότι πάνω από 15.000 παιδιά (5-11 ετών) έχουν ήδη εμβολιαστεί.

Θεοδωρίδου: Εμπιστευόμαστε την επιστήμη

Η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου, αφού έκανε μια αναδρομή στις εξελίξεις και τα κύματα της πανδημίας, επικαλέστηκε μια μελέτη που δείχνει ότι ο κίνδυνος εισαγωγής σε νοσοκομεία με την Όμικρον είναι μικρότερος από την μετάλλαξη Δέλτα, όπως άλλωστε και η διάρκεια της νοσηλείας. Η ίδια επισήμανε ότι «ο παράγων της επαναλοίμωξης έχει υποεκτιμηθεί μέχρι τώρα».

«Η 3η δόση είναι ο παράγων που βοηθά στην επιτυχή αντιμετώπιση της λοίμωξης», πρόσθεσε.

«Εμπιστευόμαστε την επιστήμη και εμβολιαζόμαστε», κατέληξε.

Τα στατιστικά του εμβολιασμού

Από την πλευρά του, ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, επισήμανε ότι σήμερα είναι η επέτειος ενός χρόνου από τον πρώτο εμβολιασμό στην χώρα μας.

Έκτοτε, έναν χρόνο μετά, έχουν πραγματοποιηθεί 17.060.000 εμβολιασμοί και 7 εκατ. πολίτες (66,4%) έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους. Συμπλήρωσε ότι 4.365.000 πολίτες έχουν κάνει και την αναμνηστική δόση, ποσοστό περίπου 75% των δικαιούχων, γνωστοποιώντας ότι «είμαστε όγδοοι στην Ευρώπη στις αναμνηστικές δόσεις».

Τόνισε δε ότι περισσότεροι από 15.000 συμπολίτες μας θα είχαν χάσει τη ζωή τους χωρίς τους εμβολιασμούς.

Τα νέα μέτρα

Νέα πλέγμα μέτρων, το οποίο προστίθεται στα ήδη υπάρχοντα, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, σε συνέχεια των εισηγήσεων της επιτροπής εμπειρογνωμόνων.

Όπως είπε ο κ. Πλεύρης, από τις 3 Ιανουαρίου 2022 έως 16 Ιανουαρίου 2022 -με δυνατότητα χρονικής επέκτασης των μέτρων- θα ισχύουν τα εξής:

Μάσκες

  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας ΚΝ95 ή διπλή μάσκα σε σούπερ μάρκετ, μέσα μεταφοράς, προσωπικό εστίασης.

Εστίαση – Ψυχαγωγία

  • Ωράριο λειτουργίας στη διασκέδαση έως 12 τα μεσάνυχτα.
  • Δεν θα επιτρέπονται όρθιοι πελάτες.
  • Έως έξι άτομα στα τραπέζια.
  • Αν υπάρξει παραβίαση μέτρων, θα σταματήσει η μουσική.

Γήπεδα

  • Μείωση πληρότητας στα γήπεδα στο 10% με πλαφόν 1.000 άτομα
  • Αν δεν τηρηθούν τα μέτρα, κεκλεισμένων των θυρών

Μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων

  • Επισκεπτήριο μόνο με PCR 48 ωρών

Εργασιακοί χώροι

  • Τηλεργασία σε ποσοστό έως 50% και κυλιόμενο ωράριο. Το ακριβές ποσοστό θα καθοριστεί ανάλογα με τις δυνατότητες ανά υπηρεσία.

Τα κρούσματα

Σε 9.284 ανέρχονται τα νέα κρούσματα κορωνοϊού, τα οποία κατεγράφησαν στην Ελλάδα το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ). Πρόκειται για αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων από την έναρξη της πανδημίας.

Σήμερα, Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2021, ανακοινώθηκαν 66 θάνατοι (79 χθες). Διασωληνωμένοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) νοσηλεύονται 629 ασθενείς (624 χθες).

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή