The Ellinikon – Experience Park: Το πρώτο έργο της μεγάλης ανάπλασης παραδόθηκε στους πολίτες
ΠΡΟΩΘΗΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
the-ellinikon-experience-park-το-πρώτο-έργο-της-μεγάλης-ανάπ-561647890

The Ellinikon – Experience Park: Το πρώτο έργο της μεγάλης ανάπλασης παραδόθηκε στους πολίτες

Το άνοιγμα των πυλών του The Ellinikon – Experience Park πραγματοποιήθηκε στις 20 Δεκεμβρίου 2021. Το νέο πάρκο στο Ελληνικό αναμένει μικρούς και μεγάλους επισκέπτες καθημερινά από τις 17:00 μέχρι τις 22:00. 

Ένα πάρκο έκτασης άνω των 70 στρεμμάτων που θα μεγαλώνει κάθε μέρα ωσότου γίνει το μεγαλύτερο πάρκο της Ευρώπης. Πρόκειται για ένα έργο πνοής της Lambda Development έκτασης άνω των 70 στρεμμάτων, με μορφή βιωματικού πάρκου. Η Lamda Development,μέλος του Ομίλου Λάτση, έχει αναλάβει την ολοκληρωμένη μητροπολιτική ανάπλαση της έκτασης του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού, η οποία θα αποτελέσει τη μεγαλύτερη ιδιωτική επένδυση στην Ελλάδα και το μεγαλύτερο έργο αστικής ανάπλασης στην Ευρώπη. Το Experience Park αποτελεί μέρος του Μητροπολιτικού Πάρκου του Ελληνικού, και αποτελεί μία όαση μέσα στη πόλη, με το στοιχείο του νερού και τη μεσογειακή φύση να κυριαρχούν.

The Ellinikon – Experience Park: Το πρώτο έργο της μεγάλης ανάπλασης παραδόθηκε στους πολίτες-1

Οι επισκέπτες του καλούνται να ανακαλύψουν το συναρπαστικό σιντριβάνι με εκατοντάδες πίδακες νερού που δημιουργούν μοναδικές χορογραφίες, τους χώρους υπαίθριας άθλησης, την παιδική χαρά και τον κήπο με τα ελαιόδεντρα. 

Την περίοδο των γιορτών – από τις 20 Δεκεμβρίου έως τις 9 Ιανουαρίου – το Experience Park στολισμένο και γεμάτο λάμψη, προσκαλεί το κοινό στην πιο όμορφη χριστουγεννιάτικη εμπειρία με το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο, ύψους 17 μέτρων να δεσπόζει. Πρόκειται για μία σύνθεση από 180 μικρά έλατα, τα οποία μετά το πέρας της εορταστικής περιόδου θα διατεθούν για αναδάσωση. Γύρω του, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να επιλέξουν υπέροχες γεύσεις από τo Kitchen Lab του Άκη Πετρετζίκη, τον Ηλία Σκουλά, τους LUKUMAΔΕΣ και το ÉSOPHY καθώς και έθνικ προτάσεις από τα ESTEBAN Burrito Bar και Falafeladiko, σε συνδυασμό με πολλές άλλες εκπλήξεις.

The Ellinikon – Experience Park: Το πρώτο έργο της μεγάλης ανάπλασης παραδόθηκε στους πολίτες-2

Οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν δύο μοναδικά light installations, που παρουσιάζονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα: το επιβλητικό Stalactite με ιδιαίτερα φωτεινά μοτίβα που συγχρονίζονται με μουσική, το οποίο φέρει την υπογραφή των καλλιτεχνών Christopher Bauder και Boris Divider και το εντυπωσιακό Helios, σχεδιασμένο από την ομάδα της Algorithm, που δημιουργεί ένα τοπίο γεμάτο φως, κίνηση και ρυθμό. 

Ακόμη, στην περιοχή του Experience Park βρίσκονται και τα τρία υπόστεγα της Πολεμικής Αεροπορίας που είναι χαρακτηρισμένα από το Υπουργείο Πολιτισμού ως νεότερα μνημεία.

The Ellinikon – Experience Park: Το πρώτο έργο της μεγάλης ανάπλασης παραδόθηκε στους πολίτες-3

Ο κ. Οδυσσέας Αθανασίου, Διευθύνων Σύμβουλος της Lamda Development, δήλωσε σχετικά «Είναι ξεχωριστή η σημερινή μέρα για εμάς. Σε χρόνο ρεκόρ, μόλις έξι μήνες από την απόκτηση του Ελληνικού από την Lamda Development -και πολύ νωρίτερα από κάθε προσδοκία- παραδίδουμε στους πολίτες το πρώτο μας έργο. Είχαμε δεσμευτεί από την πρώτη στιγμή ότι θα παραδώσουμε ένα έργο που θα ωφελήσει όλους τους πολίτες, χωρίς ο φορολογούμενος να δώσει ούτε ένα ευρώ. Τηρούμε αυτή την υπόσχεση. Το Experience Park είναι η αρχή του ταξιδιού».

Το Experience Park είναι προσβάσιμο, με δωρεάν είσοδο, από τη λεωφόρο Βουλιαγμένης, κοντά στη στάση Μετρό Ελληνικού. Για την διευκόλυνση των επισκεπτών παρέχεται χώρος δωρεάν στάθμευσης στο Πάρκο, ενώ υπάρχει πρόβλεψη και για δωρεάν μετακίνηση μέσω shuttle bus από το Μετρό Ελληνικού. 

Για την ασφάλεια των επισκεπτών στο πάρκο τηρούνται οι σχετικές διαδικασίες και συστάσεις που θεσπίζονται από τις αρμόδιες υγειονομικές αρχές.

Παρακολουθήστε το video του Experience Park στο κανάλι του The Ellinikon στο YouTube:

Αλλά και στα social media:

Instagram

Facebook

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή