Σαρηγιάννης – Κορωνοϊός: Πολύ πιθανόν να φτάσουμε τα 80.000 κρούσματα την ημέρα

Σαρηγιάννης – Κορωνοϊός: Πολύ πιθανόν να φτάσουμε τα 80.000 κρούσματα την ημέρα

Κορύφωση του πανδημικού κύματος στις 19 με 22 Ιανουαρίου «βλέπει» ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κορύφωση του πανδημικού κύματος στις 19 με 22 Ιανουαρίου, με 65.000 κρούσματα κορωνοϊού ημερησίως κατά μέσο όρο, «βλέπει» ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο καθηγητής υπογράμμισε ότι μπορεί τα κρούσματα να φτάσουν μέσα σε μια ημέρα ακόμα και 80.000. Σημείωσε ωστόσο ότι μετά την κορύφωση του κύματος, δεν αναμένεται σταθεροποίηση, αλλά κάθετη πτώση του αριθμού των μολύνσεων.

Ο κ. Σαρηγιάννης τόνισε ότι για να επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις αυτών των μοντέλων θα πρέπει τα μέτρα που έχουν επιβληθεί, να διατηρηθούν έως τις 30 Ιανουαρίου.

Θωμαΐδης: Τετραπλασιάστηκε το ιικό φορτίο

Από την πλευρά του, ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας, Νίκος Θωμαΐδης, ανέφερε ότι είναι δύσκολο να εκτιμηθούν τα ενεργά κρούσματα κορωνοϊού αυτή τη στιγμή. Το τελευταίο πάντως 15ήμερο, από τις 16 Δεκεμβρίου έως και την Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου το ιικό φορτίο αυξήθηκε τετραπλασιάστηκε.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή