Πιστοποιητικό νόσησης: Πότε θα εκδίδεται με rapid test και πότε με PCR – Έρχεται ΚΥΑ

Πιστοποιητικό νόσησης: Πότε θα εκδίδεται με rapid test και πότε με PCR – Έρχεται ΚΥΑ

Βασική προτεραιότητα αποτελεί η καταπολέμηση του φαινομένου με τις μεγάλες ουρές που σχηματίζονταν σε διάφορες γειτονιές της Ελλάδας για δωρεάν μοριακό τεστ PCR

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θέμα ωρών φέρεται να είναι η έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης που θα καθορίζει το νέο πλαίσιο για την έκδοση πιστοποιητικού νόσησης.

Βασική προτεραιότητα αποτελεί η καταπολέμηση του φαινομένου με τις μεγάλες ουρές που σχηματίζονταν σε διάφορες γειτονιές της Ελλάδας για δωρεάν μοριακό τεστ PCR.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η ΚΥΑ θα προβλέπει ότι για να εκδοθεί πιστοποιητικό νόσησης, ένας εμβολιασμένος θα μπορεί να κάνει rapid test, ενώ για τους ανεμβολίαστους θα παραμένει η υποχρέωση διενέργειας μοριακού τεστ.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ όσοι βρεθούν θετικοί θα πρέπει να παραμείνουν σε καραντίνα πέντε ημερών. Από αυτούς, οι εμβολιασμένοι δεν χρειάζονται PCR τεστ, καθώς καλύπτονται για την εργασία τους και με θετικό rapid test.

Στον αντίποδα, οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι θα πρέπει να υποβάλλονται σε μοριακό τεστ και εφόσον αυτό βγει θετικό, να το καταθέτουν για να λάβουν πέντε ημέρες πληρωμένης άδειας.

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή