Τσακρής: Η νέα παραλλαγή θα σαρώσει ό,τι βρει μπροστά της

Τσακρής: Η νέα παραλλαγή θα σαρώσει ό,τι βρει μπροστά της

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον κώδωνα του κινδύνου για την μετάλλαξη Όμικρον έκρουσε ο καθηγητής Μικροβιολογίας στο ΕΚΠΑ, Αθανάσιος Τσακρής, σημειώνοντας ότι «είναι πολύ μεταδοτική, σαν να είναι ένας καινούργιος ιός».

«Δεν μπορούμε να αντιπαρέλθουμε την λοίμωξη», είπε, προσθέτοντας ότι είναι «πολύ πιθανόν να δούμε μεγαλύτερες αυξήσεις, αλλά θα δούμε κορύφωση, μάλλον μέσα στον Ιανουάριο».

«Η νέα παραλλαγή θα σαρώσει ό,τι βρει μπροστά της», συμπλήρωσε, τονίζοντας ότι «από τα δεδομένα που έχουμε, όσοι έχουν τρεις δόσεις αντιπαρέρχονται καλύτερα την λοίμωξη».

Κληθείς να σχολιάσει για τις επιπτώσεις της Όμικρον, είπε ότι «θα δούμε και πνευμονίες σε άτομα που έχουν προσβληθεί» από την εν λόγω παραλλαγή.

Γνωστοποίησε ότι στη Γαλλία περιγράφεται μια νέα παραλλαγή με 30 μεταλλάξεις, ωστόσο αναμένεται να είναι λιγότερο παθογόνος από την Δέλτα.

Ερωτηθείς για τα σχολεία, τόνισε ότι «αν μπορούμε να διασφαλίσουμε ότι η ασφάλεια των παιδιών είναι καλύτερη στα σχολεία, βεβαίως να ανοίξουν».  

Τέλος, κάλεσε τους πάντες να είναι προσεκτικοί με τα rapid test, καθώς «πολλές φορές τις 2 πρώτες μέρες είναι αρνητικά, καλό είναι να γίνονται επαναλαμβανόμενα».

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή