Ένα υπέροχο mural, αφιερωμένο στη μάχη των υγειονομικών με την πανδημία

Ένα υπέροχο mural, αφιερωμένο στη μάχη των υγειονομικών με την πανδημία

Ένα εντυπωσιακό mural κοσμεί τον τοίχο του Τζανείου νοσοκομείου

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ένα εντυπωσιακό mural, αφιερωμένο στους γιατρούς και τους νοσηλευτές που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης με την πανδημία, κοσμεί τον τοίχο του Τζανείου νοσοκομείου.

Το υπέροχο έργο, το οποίο απεικονίζει μια γυναίκα υγειονομικό να κρατά στα χέρια της ένα λευκό τριαντάφυλλο, υλοποιήθηκε κατόπιν πρωτοβουλίας της διοίκησης του νοσοκομείου.

Η εντυπωσιακή τοιχογραφία που βρίσκεται στο βοηθητικό κτίριο επί των οδών Αφεντούλη και Ζαννή, επιχειρεί να εκφράσει για ακόμη μια φορά την ευγνωμοσύνη της κοινωνίας προς τους υγειονομικούς.

Ένα υπέροχο mural, αφιερωμένο στη μάχη των υγειονομικών με την πανδημία-1
ΙΝΤΙΜΕ

Αντίστοιχα έργα «στολίζουν» και άλλα νοσοκομεία σε ολόκληρη την Ελλάδα. Στο ΑΧΕΠΑ, μια μεγάλη τοιχογραφία στην πρόσοψη απεικονίζει έναν καταπονημένο νοσηλευτή με μάσκα και ακριβώς δίπλα το μήνυμα «Σας ευχαριστούμε».

Ένα υπέροχο mural, αφιερωμένο στη μάχη των υγειονομικών με την πανδημία-2

Το έργο στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ είναι το πρώτο έργο της ομάδας UrbanAct, στο πλαίσιο της δράσης «Χρώμα Στα Νοσοκομεία». Ο σχεδιασμός της δράσης από την ομάδα, τον κορμό της οποίας αποτελούν δέκα άτομα, ξεκίνησε την περίοδο της καραντίνας. «Παρεμβαίνουμε σε έναν ακόμη δημόσιο χώρο και λόγω της κατάστασης του κορωνοϊού που βιώνουμε», είχε δηλώσει ο συντονιστής της ομάδας UrbanAct, Κυριάκος Ιωσηφίδης. 

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή