Άγρια επίθεση κουκουλοφόρων σε καθηγητή του ΟΠΑ

Άγρια επίθεση κουκουλοφόρων σε καθηγητή του ΟΠΑ

Σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου δεκαπέντε κουκουλοφόροι μπήκαν στο αμφιθέατρο την ώρα που δίδασκε και αφού τον περικύκλωσαν, του επιτέθηκαν και τον χτύπησαν με κλωτσιές και γροθιές στο κεφάλι και το σώμα.

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στόχος επίθεσης από κουκουλοφόρους έγινε νωρίς χθες το απόγευμα καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ). Σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου δεκαπέντε κουκουλοφόροι μπήκαν στο αμφιθέατρο την ώρα που δίδασκε και αφού τον περικύκλωσαν, του επιτέθηκαν και τον χτύπησαν με κλωτσιές και γροθιές στο κεφάλι και το σώμα. Η επίθεση έγινε παρουσία περίπου 100 φοιτητών που βρίσκονταν μέσα στο αμφιθέατρο και οι οποίοι αποδοκίμασαν έντονα τους δράστες, υποχρεώνοντάς τους τελικά να αποχωρήσουν. Ο καθηγητής πήγε με δική του πρωτοβουλία στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» προκειμένου να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες και να υποβληθεί στις απαραίτητες εξετάσεις. Στο νοσοκομείο μετέβησαν τις βραδινές ώρες χθες και αστυνομικοί της υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας προκειμένου να πάρουν κατάθεση από τον καθηγητή.

Σύμφωνα με πηγές από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ο καθηγητής στην πρώτη, προφορική κατάθεσή του στους αστυνομικούς υπέδειξε ως ηθικούς αυτουργούς της εναντίον του επίθεσης άλλους καθηγητές, με τους οποίους βρίσκεται σε αντιδικία. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πρυτανικές αρχές τελούσαν εν γνώσει των δικαστικών εκκρεμοτήτων του καθηγητή, αλλά δεν είχαν προχωρήσει σε πειθαρχικές ενέργειες ελλείψει τελεσίδικων αποφάσεων. Σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα, το 2018 εις βάρος του είχε υποβληθεί μήνυση για τοκογλυφία και εκβιασμό από συνάδελφο και συνεταίρο του, με τις πληροφορίες από τις εισαγγελικές αρχές πάντως να αναφέρουν ότι για τη συγκεκριμένη υπόθεση ο καθηγητής απαλλάχθηκε με βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου. Για τον ίδιο υπάρχει ανοικτή ακόμα μία έρευνα υπό μορφήν προκαταρκτικής εξέτασης, η οποία αφορά καταγγελίες για παιδεραστία, δίχως πάντως για τη συγκεκριμένη υπόθεση να έχει προς το παρόν καταστεί κατηγορούμενος. Πιθανολογείται ότι οι κουκουλοφόροι έδρασαν ως «αυτόκλητοι τιμωροί».

Περίπου 15 άτομα εισέβαλαν στο αμφιθέατρο την ώρα του μαθήματος.

«Το ελληνικό πανεπιστήμιο δεν έχει τη θέση που του αξίζει εξαιτίας αυτών των περιστατικών βίας», δήλωσε χθες ο πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Δημήτρης Μπουραντώνης, ενώ την επίθεση καταδίκασε ο υφυπουργός Παιδείας, Αγγελος Συρίγος: «Είναι ένα περιστατικό που το καταδικάζουμε απερίφραστα. Η βία δεν έχει θέση στα ελληνικά πανεπιστήμια, αυτός είναι και ο λόγος που έχουμε αλλάξει τον νόμο και επιτρέπει στην ΕΛ.ΑΣ. να μπαίνει μέσα στα ΑΕΙ». Την επίθεση καταδίκασε και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Το Πρυτανικό Συμβούλιο του ΟΠΑ με ανακοίνωσή του «καταδικάζει απερίφραστα και με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τη νέα αυτή άσκηση ωμής βίας που τραυματίζει το κύρος του Ιδρύματος ως ελεύθερου, ανοικτού και δημοκρατικού  δημόσιου πανεπιστημίου. Κάθε τέτοια ενέργεια στρέφεται κατά του συνόλου της ακαδημαϊκής κοινότητας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT