Απορρίφθηκε η νέα αίτηση Λαγού για αποφυλάκιση

Απορρίφθηκε η νέα αίτηση Λαγού για αποφυλάκιση

Απορρίφθηκε και η νέα αίτηση που υπέβαλε για να βγει από τη φυλακή με όρους ο ευρωβουλευτής Ιωάννης Λαγός.

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Απορρίφθηκε και η νέα αίτηση που υπέβαλε για να βγει από τη φυλακή με όρους ο ευρωβουλευτής Ιωάννης Λαγός, ο οποίος είχε εκλεγεί με το ψηφοδέλτιο της Χρυσής Αυγής και έχει καταδικαστεί, μαζί με τα υπόλοιπα σημαίνοντα πολιτικά στελέχη του κόμματος, σε πολυετή κάθειρξη για την εγκληματική δράση της οργάνωσης.

Το Πενταμελές Εφετείο, που εξέτασε τη νέα αίτησή του, την απέρριψε ως απαράδεκτη, χωρίς καν να εισέλθει στην ουσία των λόγων που επικαλέστηκε ο Ιωάννης Λαγός, καθώς κρίθηκε ότι η αίτηση δεν πληρούσε ούτε τις τυπικές προϋποθέσεις του νόμου για να εξεταστεί.

Το δικαστήριο την έκρινε απαρά- δεκτη, καθώς δεν πληρούσε ούτε τις τυπικές προϋποθέσεις του νόμου για να εξεταστεί.

Ο Ιωάννης Λαγός, που εκδόθηκε στη χώρα μας με απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου μετά την καταδίκη του, εκτίει την ποινή 13 χρόνων κάθειρξης και εγκλείστηκε στη φυλακή, από τους τελευταίους που καταδικάστηκαν για την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής. Από τα πολιτικά στελέχη του κόμματος, το οποίο έχει αναστείλει πλέον τη δραστηριότητά του, πριν από λίγες ημέρες αποφυλακίστηκε ο Νικόλαος Μίχος, που έχει καταδίκη για έξι χρόνια, ενώ αιτήματα κατά καιρούς έχουν υποβάλει και άλλοι καταδικασθέντες για την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής.

Απορριπτική επίσης ήταν χθες και η απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου για την ανθυπαστυνόμο Βενετία Πόπορη, η οποία έχει επίσης καταδικαστεί για την έκνομη δράση της Χρυσής Αυγής σε κάθειρξη 7 χρόνων και επιπλέον 7 μήνες φυλάκιση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή