Ήπειρος: Ταυτοποιήθηκαν 5 άτομα για διαδυκτιακή απάτη – Το κόλπο με την αγγελία

Ήπειρος: Ταυτοποιήθηκαν 5 άτομα για διαδυκτιακή απάτη – Το κόλπο με την αγγελία

Οι κατηγορούμενοι είχαν αναρτήσει αγγελία για την πώληση αυτοκινήτου μέσω ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης και έπειθαν υποψήφιους αγοραστές να καταβάλουν για την αγορά του χρηματικά ποσά

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μία καλοστημένη διαδικτυακή απάτη είχαν στήσει πέντε άτομα στην Ήπειρο καταφέρνοντας να αποσπάσουν από ανυποψίαστους πολίτες το χρηματικό ποσό των 17.820 ευρώ.

Μετά από έρευνες, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας ταυτοποίησαν τα στοιχεία των επιγήδειων σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για απάτες και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι κατηγορούμενοι είχαν αναρτήσει αγγελία για την πώληση αυτοκινήτου μέσω ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης. Στη συνέχεια έπειθαν υποψήφιους αγοραστές να καταβάλουν για την αγορά του χρηματικά ποσά σε τραπεζικούς λογαριασμούς που τους υποδείκνυαν, ενώ τους απέστελλαν και πλαστά παραστατικά τραπεζικών συναλλαγών. Όταν η απάτη γίνονταν αντιληπτή από τους παθόντες, οι κατηγορούμενοι διέκοπταν κάθε επικοινωνία μαζί τους.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Άρτας.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή