Μέρος παράνομου φορτίου τα ναρκωτικά χάπια Captagon

Μέρος παράνομου φορτίου τα ναρκωτικά χάπια Captagon

Πιθανή διασύνδεση των ναρκωτικών χαπιών Captagon, που ξεβράστηκαν σε Ρόδο και Καστελλόριζο, με παράνομο φορτίο που κατασχέθηκε την 4η Ιανουαρίου από τις διωκτικές αρχές του Λιβάνου, εξετάζει το Λιμενικό.

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πιθανή διασύνδεση των ναρκωτικών χαπιών Captagon, που ξεβράστηκαν σε Ρόδο και Καστελλόριζο, με παράνομο φορτίο που κατασχέθηκε την 4η Ιανουαρίου από τις διωκτικές αρχές του Λιβάνου, εξετάζει το Λιμενικό. Τα αμφεταμινούχα χάπια βρέθηκαν το μεσημέρι της 13ης Ιανουαρίου στις ακτές της Ρόδου και του Καστελλόριζου. Στην πρώτη περίπτωση τα στελέχη του κεντρικού λιμεναρχείου Ρόδου βρήκαν στην παραλία Κάτω Πέτρες δύο σάκους που περιείχαν 90 συσκευασίες με πάνω από 180.000 ναρκωτικά χάπια Captagon.

Την ίδια ημέρα, οι αστυνομικοί του τμήματος Μεγίστης από κοινού με στελέχη του Λιμενικού στο νησί περισυνέλεξαν από τις ακτές 40 νάιλον συσκευασίες με πάνω από 80.000 ίδιου τύπου χάπια. Ολα τα πακέτα με τα χάπια έφεραν ως λογότυπο τη σβάστικα.Ιδίου τύπου συσκευασίες και λογότυπο έφεραν και τα 812.000 ναρκωτικά χάπια Captagon, που στις 4 Ιανουαρίου κατάσχεσαν οι τελωνειακές αρχές του Λιβάνου στο λιμάνι της Βηρυτού και σύμφωνα με πληροφορίες είχαν προορισμό αφρικανική χώρα.

Για την υπόθεση έχει συλληφθεί 47χρονος υπήκοος Λιβάνου. Οι ελληνικές αρχές εκτιμούν ότι ένα μέρος εκείνου του φορτίου, άγνωστο πώς, κατέληξε στη θάλασσα, και ένα δεκαήμερο αργότερα ξεβράστηκε στις ακτές του Καστελλόριζου και της Ρόδου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή