Εξαρθρώθηκε συμμορία που πουλούσε ακίνητα-«φαντάσματα» – Πώς εξαπατούσαν τους αγοραστές

Εξαρθρώθηκε συμμορία που πουλούσε ακίνητα-«φαντάσματα» – Πώς εξαπατούσαν τους αγοραστές

Τα μέλη της ομάδας προσέγγιζαν υποψήφιους αγοραστές ακινήτων και τους συστήνονταν ως πληρεξούσιοι ή μεσολαβητές των ιδιοκτητών οικοπέδων-ακινήτων, επιδεικνύοντας πλαστά δελτία ταυτότητας

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην εξάρθρωση εγκληματικής ομάδας που διέπραττε απάτες και πλαστογραφίες σε βάρος ιδιοκτητών και υποψήφιων αγοραστών ακινήτων προχώρησαν τα στελέχη του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Οι αστυνομικοί, απογευματινές ώρες της περασμένης Τετάρτης (12/1), συνέλαβαν στο κέντρο της Αθήνας, τρία μέλη της (δύο άνδρες και γυναίκα), ενώ ταυτοποιήθηκε και αναζητείται έτερος ημεδαπός, μέλος της συμμορίας.

Οι δύο άνδρες συνελήφθησαν κατά τη στιγμή που παραλάμβαναν προσημειωμένα χαρτονομίσματα, χρηματικού ποσού που κατέβαλε υποψήφιος αγοραστής οικοπέδου, στον οποίο είχαν παρουσιασθεί ως πληρεξούσιοι του ιδιοκτήτη και πωλητή αυτού. Η εμπλεκόμενη γυναίκα συνελήφθη λίγο αργότερα.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη, πλαστογραφία μετά χρήσεως και υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης κατά συναυτουργία, τελεσμένη και σε απόπειρα, με το επιδιωκόμενο περιουσιακό όφελος να υπερβαίνει τις 120.000 ευρώ, κατ’ εξακολούθηση, καθώς και για παράβαση της Νομοθεσίας περί νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και περί παράνομης επεξεργασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, τα μέλη της εγκληματικής ομάδας, τουλάχιστον από το Σεπτέμβριο του 2021, προσέγγιζαν υποψήφιους αγοραστές ακινήτων και τους συστήνονταν ως πληρεξούσιοι ή μεσολαβητές των ιδιοκτητών οικοπέδων-ακινήτων, επιδεικνύοντας πλαστά δελτία ταυτότητας με τα στοιχεία των πραγματικών ιδιοκτητών. 

Αφού συμφωνούσαν στην αγοραπωλησία με τους αγοραστές, τους προέτρεπαν να συγκεντρώσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά για τη σύνταξη συμβολαίου αγοραπωλησίας ενώπιον συμβολαιογράφου, ακολουθώντας τα πραγματικά στάδια μιας μεταβίβασης.

Αφού εξαπατούσαν τους αγοραστές ότι όλα είναι νόμιμα, τους ζητούσαν προκαταβολή συμφωνίας, προσύμφωνο και τελικό συμβόλαιο, εισπράττοντας από αυτούς τα αντίστοιχα ποσά είτε σε μετρητά, είτε με μεταφορά σε τραπεζικούς λογαριασμούς.

Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τραπεζικές κάρτες, έγγραφα και χειρόγραφες σημειώσεις. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα για την εξιχνίαση και άλλων παρόμοιων περιπτώσεων απάτης συνεχίζεται.

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή